Shadow

Qatar: vor fi suficiente locuri de cazare în timpul Cupei Mondiale?

Aceasta este întrebarea de un milion de dolari. Cum intenționează Qatarul, o țară minuscală, să găzduiască colosalul contigent uman care va sosi în țară pentru Cupa Mondială din 2022. Organizatorii fac apel și calm și garantează că vor exista opțiuni pentru toți vizitatorii, clarificând astfel o necunoscută, dar alta se deschide: va fi acea cazare la prețuri accesibile?

Este o provocare fără precedent. Cupa Mondială FIFA 2022 se va desfășura pentru prima dată pe teritoriul arab, în Qatar, o țară mică care ocupă o suprafață de 11.586 de kilometri pătrați și în care locuiește o populație de aproximativ, 2,9 milioane de locuitori, potrivit datelor pentru 2021 de la Banca Mondială.

O cifră care va exploda vertiginos în timpul evenimentului sportiv: se așteaptă să sosească peste un milion și jumătate de turiști din toată lumea, potrivit estimărilor făcute publice din Fatima Fakhroo, vicepreședinte al operațiunilor din Qatar 2022 în cadrul Comitetului de Organizare și Moștenire, responsabil, pentru a gestiona proiectele din Qatar 2022.

Organizația Mondială a Turismului a adunat în indicatorii săi de bază privind Qatarul, care în 2020 avea 132 de unități, cifră pe care, deși a reușit să o crească în ultimii ani, nu este suficient pentru a găzdui numărului mare de iubitori de fotbal care vor călători.

Prin urmare, mica națiune din Golf a venit cu soluții imaginative pentru a atenua lipsa de locuri de cazare. O privire pe site-ul agenției oficiale de cazare pentru Cupa Mondială ne permite să vedem cum, alături de hoteluri, proliferează opțiunile creative precum vasele de croazieră, precum și apartamentele și vilele, și pentru bugete mai strânse, cabenele și campingurile.

Rămâne cazare disponibilă la mai puțin de o lună de eveniment? Organizația îndeamnă să nu se intre în panică. „Răspunsul este nu, cazarea nu s-a epuizat”, subliniază el.

Mai mult, o căutare ambițioasă efectuată săptămâna din 10 până în 16 octombrie  pe toată perioada cât durează evenimentul futbolistic oferă o gamă largă de opțiuni variind de la 84 la peste 11.000 de euro pe noapte, dar unele sunt mai departe decat altele de epicentul evenimentului. Booking confirmă și faptul că 72% este deja rezervat, mai există cazare liberă, deși oferă deja prețuri de la 400 de euro pe noapte.

Din această ofertă atrage atenția soluția croazierelor de lux care funcționează ca și hotel. Comitetul Suprem pentru Organizare și Moștenire (SC) din Qatar închiriat MSC World Europe și MSC Poesia, cărora li se va alătura MSC Opera. 

La aceaste alternative de cazare se adăugă una oarecum mai complicată pentru turist: țara a ales să găzduiască fanii în țările vecine și să-i ia și să-i aducă în zboruri scurte în fiecare zi, potrivit CNN.

După cum s-a menționat, Qatar Airways și-a anunțat parteneriatul cu transportatorii regionali pentru a lansa încă 160 de zboruri zilnice dus-întors la „prețuri competitive” care vor transporta fanii din Dubai, Jeddah, Kuweit, Muscat și Riad. Bagajele nu vor fi înregistrate pentru a accelera transferurile și vor fi disponibile servicii de transport specifice pentru a duce fanii de la aeroport la stadioane.

O altă variantă mai consacrată este posibilitatea de a cumpăra pachete turistice care includ bilete de avion, bilete la meciuri și cazare. 

Fotografie: FIFA World Cup.

Sfaturi de organizare

De la organizație lansează și o serie de sfaturi pentru a găsi cazare, printre acestea, luarea în considerare a noilor opțiuni care vor apărea în continuare pe măsură ce se apropie competiția, ajustarea datelor și numărul de invitați în căutări sau ține cont de locația instituția.

Desigur, a avea o rezervare nu servește la nimic fără așa-numita „Hayya”, esențială pentru a intra în Qatar din noiembrie și care înlocuiește orice viză. Hayya se obține doar cu biletul achiziționat pentru un meci, document care se completează în momentul în care se introduce rezervarea la hotel.

Prin urmare, intrarea și rezervarea la hotel sunt necesare pentru a finaliza Hayya și a putea intra în țară. 

„Hayya este obligatoriu pentru toți deținătorii de bilet care participă la turneul din acest an, care va avea loc între 20 noiembrie și 18 decembrie. Va acționa ca un permis de intrare în Qatar, oferind acces la punctele turneului, inclusiv la stadioane și la FIFA Fan Festival. De asemenea, oferă transport gratuit pe perioada competiției și alte beneficii”, explică organizația.

Mai multe despre călătoriile pentru Cupa Mondială de Fotbal a Qatarului:

Cupa Mondială din Qatar: MSC Cruises acostează o navă pentru a funcționa ca hotel

Qatar găzduiește cele mai sofisticate proiecte ale lanțurilor internaționale

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.