Shadow

Primul tren din lume alimentat cu hidrogen operează deja în Europa

Germania a pus în funcțiune primul tren cu zero emisii, alimentat cu hidrogen, deschizând posibilitatea unei călătorii feroviare mai ecologică și sostenibilă și marcând un pas major înainte în tehnologiile pentru un transport mai ecologic în general. Operatorul feroviar regional LNGV a declarat că flota, realizată de gigantul francez Alstom la un cost de 93 de milioane de euro, va preveni emisia a 4.400 de tone de CO2 pe an

O flotă de 14 trenuri Coronaria iLint construite de gigantul industrial francez Alstom pentru guvernul german din Saxonia inferioară a înlocuit locomotivele diesel pe cei 100 km (60 de mile) de cale leagă orașele Cuxhaven, Bremerhaven, Bremevoerde și Buxtehude, aproape de Hamburg.

Primele trenuri din lume au o autonomie de 1.000 de kilometri, ceea ce înseamnă că pot circula o zi întreagă cu un singur rezervor de hidrogen. 

Trenurile cu hidrogen au apărut ca o modalitate promițătoare de decabornizoare a sectorului feroviar și de a înlocui motorina care încălzește clima, care încă alimentează 20% din călătoriile în Germania.

Prezentate ca un mod de transport „zero emisii”, trenurile amestecă hidrogenul de la bord cu oxigenul prezent în aerul ambiant, datorită unei celule de combustibil instalată pe un acoperiș. Aceasta produce electricitatea necesară pentru a atrage trenul. În plus, generează foarte puțin zgomot.

De-a lungul traseului a fost deja instalată o stație de alimentare cu hidrogen. Trenurile pot atinge viteze de până la 140 km/h.

A se citi sitirea: O companie feroviară europeană, prima companie non-aeriană dintr-o alianță de transport aerian.

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.