Shadow

O companie feroviară europeană, prima companie non-aeriană dintr-o alianță de transport aerian

Deutsche Bahn este prima companie non-aeronautică care a devenit partener într-o alianță internațională a companiilor aeriene. De la 1 august, calea ferată germana a devenit primul „partener intermodal” al Star Alliance. Alianța globală aeriană dorește să promoveze pe viitor acest tip de asociere în țările celorlați parteneri ai săi și alte moduri de transport, devenind o „Alianță pentru Mobilitate”

 

Cooperarea recent extinsă a trenurilor germane cu Lufthansa va fi acum extinsă la toți cei 26 de parteneri Star Alliance a anunțat Michael Peterson, membru al consiliului de administrație al Deutsche Bank la Frankfurt. Similar acordurilor interline între companiile aeriene partenere ai alianței, pasagerii companiilor grupului vor avea nevoie și de un singur bilet pentru rutele carea leagă o călătorie cu trenul de o călătorie cu avionul. 

 

Cu această inițiativă, DB și industria aviației „dau un alt exemplu puternic pe calea către o mai mare sustenabilitate în sectorul mobilității”, subliniază compania feroviară germană. 

 

De ce trenurile germane?

În cazul trenurilor din Germania, se bazează pe sistemul Lufthansa Express Rail, prin care compania aeriană germană oferă transferuri către aeroportul Frankfurt în trenuri ultrarapide, din numeroase gări germane, pentru a lua zborul de plecare cu conexiuni cu timpi optimizați. 

 

Acest serviciu intermodal este utilizat în prezent de aproximativ 500.000 de clienți Lufthansa pe an și este de așteptat să crească la cinci milioane până în 2030. 

 

Star Alliance, fondată în urmă cu 25 de ani su conducerea Lufthansa, are în prezent 26 de companii aeriene membre care lucrează împreună la peste 50 de hub-uri internaționale, unele care operează ca parteneri de legătură, inclusiv Deutsche Bahn ca primul său partner intermodal. Până acum au existat doar companii aeriene din rețea și subsidiarele lor ca membri cu drepturi depline în Star Alliance. 

 

Noul partner va permite pasagerilor din alți membri Star Alliance să folosească trenurile DB în Germania cu același bilet de avion. 

 

Mobility Alliance

Pentru prima dată în traficul aerian internațional, un model de parteneriat intermodal Star Alliance va conecta în mod inteligent zboruri, trenuri și alte moduri de transport. 

 

Acum, Star Alliance dorește, în viitorul apropiat, să-și extindă în continuare parteneriatele intermodale pe teren în viitor. Șeful alianței, Jeffrey Goh, a declarat că parteneriatele cu alte moduri de transport sunt deschise și în alte țări, cum ar fi trenurile din Japonia sau feriboturile din Hong Kong, devenind astfel o „alianță de mobilitate”. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.