Shadow

Portugalia a inaugurat primul său proiect turistic important în faza post-COVID

Portugalia, una dintre cele mai importante destinații din ultimii ani, are un motiv nou pentru a vizita țara în această vară. La 1 august, World of Wine (WOW) a fost inaugurat în Porto, un cartier cultural și turistic dedicat moștenirii istorice a orașului și tradiției viticulturii. Este primul proiect major de interes turistic lansat în destinația portugheze după cea mai ciritică faza a pandemiei de COVID-19 și are restaurante, baruri, muzee, magazine, o școală de vinuri, o sală de expoziții și un spațiu pentru evenimente. 

Este un proiect urban de 35.000 de metri pătrați, care a reabilitat depozite vechi și este situat într-o zonă declarată de guvernul portughez ca Proiect de Interes Național Potențial (PIN). Obiectivul său este să consolideze oferta culturală din Porto și să crească atracția turistică din zonă, precum și creșterea sejurului mediu în nord.

Acesta a fost promovat de grupul The Fladgate Partnership, proprietar al unei branduri de vinuri portuare importante, precum și restaurante și hoteluri, inclusiv unitatea de vinuri de cinci stele The Yeatman, situată în acest oraș.

Noul cartier cultural și turistic Porto, care speră să genereze 350 de locuri de muncă directe, este situat pe malul de sud al râului Douro și este proiectat în jurul unei piețe centrale în aer liber, cu o vedere spectaculoasă asupra orașului și râului. 

Oferă șase experiențe interactive și nouă experiențe interactive și nouă restaurante, baruri și cafenele. De asemenea, include școala de vin, magazine, salile de expoziții și alte spații expoziționale, care se învărt în jurul tradiției și avangardei în industria vinului, gastronomiei, modei și designului Portugaliei.

Deschiderea pentru public va avea loc în diferite faze. Prima a fost programată pentru 1 august și include primele cinci experiențe: Vinul (The Wine Experience), Planet Cork, regiunea Porto de-a lungul anilor (Porto Region Across Ages), The Bridge Collection și Istoria ciocolatei, precum și Școala de Vinuri, baruri, restaurante și magazine. În a doua fază, se va adăuga Muzeul de Modă și Design din Porto.

Proiectul, proiectat de arhitectul Broadway Malyan, respectă contextul istoric și pune în valoare spațiul, profitând de vederi spectaculoase de Porto și locația sa pe malul râlui Duoro. Menține spiritul bodegilor vechi, legate de vin și propia istorie a orașului.

Cele șase experiențe

The Brisge Collection. CEO-ul WOW, Adrian Bridge, deține o colecție de vase și pahare de vin de mare valoare, iar în acest spațiu vor fi expuse peste o mie de piese, dintre care se remarcă cel mai vechi container, care datează din anul 7.000 i.Hr.C. Este una dintre cele mai importante colecții private din lume și acoperă o mare varietate de perioade din istorie.

Planet Cork. Portugalia este unul dintre cei mai mari producători de plută și acest spațiu va oferi un tur pentru a afla despre utilizările sale, de la cele mai vechi până la cele avangardiste aplicații, care includ dopuri de vin sau industria aerospațială.

Regiunea Porto de-a lungul anilor. Este un bun punct de plecare pentru a înțelege patrimoniul istoric și cultural al orașului. Începe o călătorie în timp, de la cuceriri la descoperiri, prin invaziile franceze, războiul civil și revoluția industrială, pentru a încheia prosperitatea de astăzi, care se bazează pe piloni precum vinul, moda și industria textilă, cultură și moștenire.

Vinul (The Wine Experience). Porto este situat la aproximativ o oră distanță de cinci regiuni viticole în care sunt produse diferite tipuri de vin, precum vinul cel alb, roșu, spumant și generos și acest spațiu va oferi o experiență completă a vinului portughez, în toate soiurile sale.

Fabrica de ciocolată. Va exista o fabrică de ciocolată autentică și toți vizitatorii vor avea ocazia să observe, în timp real, procesele de transformare a boabelor de cacao în ciocolată. Vizita se încheie cu o degustare de bomboane de ciocolată produse în WOW.

Muzeul de Modă și Design din Porto. Acesta va fi amplasat într-o clădire istorică care datează din secolul al XVIII-lea și include o capelă a arhitectului Nicolau Nasoni, ale cărui fresce au fost restaurate. Experiența reunește două colecții care arată aspecte diferite ale designului și modei.

Vizitatorii Fabricii de Ciocolată vor putea urma un traseu a ciocolatei din America până în Europa, de la cacao lichidă până la tabletele de ciocolată cum le cunoaștem astăzi.

Pe de altă parte, noul district are alte spații, cum ar fi Școala de Vin, care va preda cursuri pentru toate nivelurile de interes și cunoștințe. Are trei săli de antrenament, două dintre ele cu o sală de degustare, iar celaltă cu bucătărie.

De asemenea, WOW are un spațiu pentru organizarea de evenimente, cu o capacitate de 250 de persoane, acoperit complet de o fereastră de sticlă, cu vederi magnifice asupra orașului.

Complexul este completat cu Galeria WOW, care poate găzdui expoziții mari de importanță internațională, profitând de oferte de înaltă valoare culturală pentru orașul Porto.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.