Shadow

Portugalia, Grecia și Croația sunt oferite ca destinații Covid-free

PortugaliaGrecia și Croația se oferă ca destinații Covid-free pentru a încerca să capteze turismul străin diminuat odată cu deschiderea frontierelor, ajutat de impactul mai mic al pandemiei. Țările își apară succesul de criză de sănătate, iar companiile internaționale subliniază că sunt țări sigure. 

 

Grecia, care a înregistrat doar 3.000 de cazuri și mai puțin de 200 de decese, pariază pe managementul său de succes al crizei. Campaniile sale, orientate în special către nordul Europei, dar și spre Balcani și țările baltice, înseamnă că este o țară sigură pentru a petrece vacanța. 

Croația a redeschis frontierele cu zece țari.

 

Între 25% și 30% din economia elenă depinde de turism. În 2019, țara a primit 34 de milioane de vizitatori (24,2 milioane între aprilie și septembrie), care au raportat venituri de 19 miliarde de euro. 

 

Pe lângă ofensiva diplomatică pentru a pune acea imagine de securitate, Grecia încearcă să încheie acorduri biltaterale cu țări precum Austria, Bulgaria, Israel și Cipru și va prezenta în scurt timp o companie publicitară în mass-media internațională. 

 

Reducere de TVA

În același timp, speră că măsurile care ajută sectorul turistic, precum reducerea TVA-ului de la 24% la 13% la biletele de transport urban și interurban, vor transmite ideea că a petrece vara în țara elenă este mai ieftin

 

Deși data oficială de deschidere a turismului străin este 1 iulie, Grecia va permite cetățenilor UE să intre prin avion la mijlocul lunii, cu excepția Italiei, Spaniei și Olandei, care sunt încă interzise pe tot parcursul lunii iunie. 

 

În general, țara impune o carantină de 14 zile, cu excepția unei liste de țări cu o situație epidemiologică similară cu cea din Grecia, precum Germania, Cipru sau Bulgaria. De la 1 iulie carantina va fi eliminată. 

 

Primul ministru grec Kiriakos Mitsotakis a spus într-un interviu acordat ziarului Bild, cel mai citit în Germania: „experiența fundamentală, a merge la plajă, la o tavernă drăguță, la un restaurant, toate acestea vor fi posibile ca și înainte, cu unele măsuri de precauție suplimentare. 

 

Portugalia și certificatul Clea & Safe

Portugalia, unde au fost mai puțin de 1.500 de decese cauzate de coronavirus, a fost un pioner în Europa în crearea unui certificat, numit „Clean & Safe”, care distinge activitățile turistice care garantează igiena și siguranța pentru prevenirea și controlul Covid-19

 

Până în prezent, aproape 9.000 de companii, inclusiv hoteluri și spații de cazare, restaurante, câmpuri de golf și ghizi de turism s-au înscris, iar în curand va fi disponibil pentru muzee și aeroporturi. 

 

Turismul reprezintă în Portugalia aproximativ 16% din PIB. În 2019, țara a atins recordul de aproape 27 de milioane de invitați și 18,4 miliarde de euro în venituri din turism. 

 

Țara își finalizează campaniile promoționale pentru vară, care vor acorda o atenție specială celor mai importante piețe internaționale, precum Regatul Unit, Spania, Franța și Germania. 

 

În ultimele două luni, Turismo de Portugal a consolidat comunicarea cu operatorii și agențiile de turism din aceste locuri

 

Portugalia menține închise granițele cu Spania și Italia până pe 15 iunie și nu a confirmat încă dacă va extinde restricțiile peste această dată, dar are conexiuni cu Regatul Unit și restul UE. 

 

De asemenea, a suspendat conexiunile aeriene cu țări din afara UE până la 15 iunie, așa cum a solicitat Comisia Europeană, cu excepția țărilor de limba portugheze și a altor patru cu comunități importante de origine portugheză (Statele Unite, Canada, Africa de Sud și Venezuela). 

 

Guvernul portughez nu a decretat niciodată carantine obligatorii sau măsuri de control specifice pentru persoanele care sosesc din străinătate, însă regiunile Madeira și Azore au făcut acest lucru unilateral, dar au renunțat între timp la ele. 

 

Secretarul de stat portughez pentru turism, Rita Marques, a declarat că procesul de luare a deciziilor pe această temă va fi „treptat și evolutiv”, întotdeauna cu prioritatea menținerii controlului asupra pandemiei și evitarea unei noi crize epidemiologice. 

 

Guvernul a apelat la piața germană. De aici au apărut imaginile virale ale președintelui țării, Marcelo Rebelo de Sousa, ieșind de pe plajă în slip și cu o mască și „demonstrând cum ar putea fi o vacanță în Portugalia”. 

 

Vreau să vă reamintesc că, odată cu zilele sale însorite, peisajele, cultura și monumentele sale, Portugalia va fi întotdeauna aici pentru dvs.”, a declarat reprezentantul din Germania Visit Portugal, Inês Almeida. 

 

Croația redeschide granițele

Croația -cu 4,7 milioane de locuitori, puțin peste 2.000 de infectați și puțin peste 100 de decese– și-a redeschis granițele cu zece țări din Europa Centrală și de Est la data de 28 mai, fără restricții, pentru a facilita sosirea turiștilor, după cum a anunțat premierul croat Andrej Plenkovic. 

 

Este vorba de Slovenia, Ungaria, Austria, Republica Cehă, Slovacia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia și Germania, lista care va fi extinsă treptat. 

 

În urma acestei decizii, cetățenii care intră în țară vor trebui să lase date cu caracter personal autorităților de frontieră pentru a fi localizate, dacă este necesar, din motive epidemiologice. 

 

Croația liberalizase deja de la data de 1 mai intrarea pentru străinii care au dovada unei rezervări într-o cazare turistică

 

Pentru a evita carantina, va fi necesar, de exemplu, demonstrarea unei rezărvări într-un hotel sau un apartament de vacanță. Se preconizează ca o aplicație mobilă va facilita întregul proces în săptămânile următoare. 

 

Croația primește anual în jur de 21 de milioane de turiști, care lasă în țară în jur de 11 miliarde de euro (număr din 2018). Turismul reprezintă 19,6% din PIB-ul croat. 

 

Ministrul de externe al țării, Gari Capelli, a subliniat recent caă de îndată ce interdicția generală de a călători în străinătate va fi ridicată pe 15 iunie, germanii vor putea petrece vara pe malurile Adriaticii

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.