Shadow

Joussen: „Că TUI este consolidat este bun pentru agenții”

CEO-ul TUIFritz Joussen, susține că împrumuturile de stat în valoare de 18 miliarde de euro pe care compania le-a primit pentru a aborda impactul crizei coronavirusului va beneficia într-un final agentiile de turism ale tarii, care efectuează proteste în aceste săptămâni pentru a solicita salvarea sectorului, de asemenea, foarte afectat. Întrebat Joussen dacă este corect ca TUI să primească aceste subvenții în timp ce multe agenții se confruntă cu falimentul, el susține că „un TUI consolidat este bun și pentru agențiile de turism. Dacă încetăm să oferim călătorii, multe dintre ele vor avea mai puține afaceri. Suntem în aceeasi navă”, spune Joussen într-un interviu acordat ziarului german Rheinische Post, ăn care CEO-ul gigantului german valorează și împrumutul, reamintește că acesta trebuie rambursat și subliniază că „este o datorie suplimentară și nu un cadou”. 

Joussen explică, de asemenea, modul în care activitatea va fi reluată în diferite destinații. Astfel, compania intenționează să reia traficul aerian cu Mallorca între jumătatea și sfârșitul lunii iunie. „Austria, Grecia, Cipru, Croația și Bulgaria sunt, de asemenea, foarte bine pregătite. Sezonul hotelier ar trebui să înceapă cel târziu pe 1 iulie”, a spus directorul, care amintește că au și discuții cu Turcia, în același timp ca și cu ministerul de Afaceri Externe German.

CEO-ul TUI, Fritz Joussen.

„Va exista o dinamică a deschiderilor, pentru că nu există niciun motiv pentru o închidere permanentă a turismului”, spune Joussen, care subliniază că, atunci când sezonul începe mai târziu, acest sezon va dura și mai mult, până la sfârșitul toamnei. 

În ceea ce privește avertismentele experților medicali de a relua activitatea foarte curând în plină criză de sănătate, CEO-ul TUI exclude pericolul. „Nu văd de ce ar trebui să fie mai riscant să petreci mai mult timp într-un hotel spațios din Mallorca sau Cipru decât într-un Biergarten din Baviera, dacă regulile de igienă sunt respectate cu strictețe”.

 

Securitate

în acest moment, rețineți măsurile care vor fi puse în aplicare pentru a garanta securitatea, cum ar fi planul său de zece puncte de a opera în hotelurile sale și în cele cu care lucrează. „Sunt efectuate teste, în instalațiile Riu din Mallorca am efectuat teste și am adaptat toate procedurile. Văd seriozitate în pregătiri”, subliniază el.

În acealași timp, detaliază alte secțiuni, cum ar fi check-in-ul contactless, pe câ t posibil prin internet sau o aplicație, menținerea distanței sociale, extinderea orarului restaurantelor pentru a obține mai mult spațiu în ele, reducerea autoservirea, permiterea doar grupurilor mici să facă activități sau să dezinfecteze camerele.

Cu toate acestea, garantează o bună asistență medicală locala în cazul în care un client se poate infecta la o destinație.

„Avem medici în destinațiile de vacanță, putem avea grijă de oaspeții infectați și familiile lor și vom face ceea ce este necesar din punct de vedere medical cu Guvernul. Vrem să facem vacanța cât mai sigură”. 

În ceea ce priveste prețurile pentru acest an, Joussen evidențiază faptul că în toate destinațiile au în continuare multe locuri libere, „ceea ce înseamnă că putem oferi o valoare bună pentru bani„. Nu este același lucru în cazul altor locuri, cum ar fi Germania, care au fost la cerere mare în ultimele săptămâni.

„Vacanțele pentru regiuni lângă mare și Baviera sunt rezervate complet chiar și într-o vară normală, iar prețul este relativ ridicat. Europa de Sud este atractivă în ceea ce privește standardele de siguranță și prețuri”, spune el. 

În ceea ce privește concedierile anunțate de operatorul turistic (a se vedea: TUI va reduce 8.000 de locuri de muncă din cauza crizei de turism), amintește că, după criza coronavirusului, vor trebui să ramburseze împrumuturile acordate de Banca de Credit Germană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. „Va trebui să ne revizuim toate activitățile și investițiile noastre și să reducem costurile pentru a putea returna împrumutul către stat”, spune el.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.