Shadow

Pierderile TUI în primul trimestru: 802,9 milioane de euro, cu 524% mai mult

Grupul german de turism TUI Group a înregistrat o pierdere netă atribuibilă de 802,9 milioane de euro în primul trimestru (octombrie-decembrie) al exercițiului financiar 2020/2021, cu 524,3% mai mult decât un an mai devreme, când a pierdut 128,7 milioane de euro, din cauza restricțiilor de călătorie cauzate de pandemia de COVID-19. Cu toate acestea, în ciuda incertitudinii actuale din cauza schimbării rapide a situației de criză a sănătății, previziunile gigantului german pentru vară sunt bune.: „Cererea este încă puternică, oamenii vor să călătorească, dovada fiind numărul mare de rezervări pe care le avem pentru vară. O privire asupra ratei istorice de economii ridicate din Uniunea Europeană sugerează, de asemenea, că marja pentru cheltuielile consumatorilor este ridicată.  Creșterea semnificativă a cheltuielilor pentru călătoriei rezervate reflectă acest lucru foarte clar. Turiștii ajung din urmă și sunt dispuși să plătească mai mult pentru vacanța lor. Pentru turism, dar și pentru hoteluri și companii culturale, această tendință este un semn bun”, spune CEO-ul TUI, Fritz Joussen

TUI a informat astăzi că pierderea operațională (Ebit) a fost de 720,9 milioane de euro, o creștere de 825,4%, în timp ce cifră de afaceri a fost redusă cu 87,8%, la 468,1 milioane de euro, în primul trimestru al anului fiscal curent, care a început în octombrie.

Grupul german de turism a explicat că „cererea clienților pentru vara anului 2021 este puternică în ciuda incertitudinilor” din cauza schimbărilor care au loc în pandemie. 

Prețurile au crescut în medie cu 20% față de vara anului 2019, iar capacitățile preconizate sunt la 80% din programul de vară din 2019.

TUI a înregistrat 2,8 milioane de rezervări pentru vara anului 2021, o cifră care reprezintă 56% din rezervările în același timp pentru vara anului 2019.

Modificările în carantine și restricțiile de călătorie au determinat clienții să rezerve cu preaviz scurt și mult mai târziu, așa cum s-a întâmplat vara trecută și toamna.

Condițiile pentru reluarea călătoriei în 2021

Potrivit operatorului de turism, anul acesta au fost create două condiții importante pentru reluarea turismului în vara anului 2021: în primul rând, vaccinurile extrem de eficiente de la diverși furnizori au fost aprobate și altele sunt pe cale să fie aprobate. „În următoarele săptămâni, vaccinarea va fi oferită persoanelor cu risc deosebit. Acest lucru va scuti semnificativ presiunea asupra sistemelor de sănătate”, notează el.

Pe de altă parte, sunt disponibile teste rapide și fiabile și ieftine în cantități suficiente. „Deci există modalități și mijloace de a face posibilă libertatea de a călători din nou în primăvară”, spune el.

Piața britanică

CEO-ul TUI, Fritz Joussen, a declarat în prezentarea cifrelor ca „piața din Regatul Unit are o importanță deosebită pentru compania noastră. Vedem acolo un ritm impresionant și obiective ambițioase pentru vaccinări” împotriva COVID-19.

După cum a explicat CEO-ul operatorului de turism, toți britanicii peste 50 de ani vor primi vaccinul  la începutul lunii mai, astfel încât până la jumătatea lunii iulie, 75% din populație ar fi trebuit să fie vaccinată, astfel încât imunitatea colectivă să fie atinsă. „Acest lucru va avea un impact imediat asupra rezervării și comportamentului britanic de călătorie pentru vara anului 2021„, spune el.

Joussen consideră că „vaccinurile și testele rapide fac posibilă oprirea opririi turismului” și este încrezător ca „după un început lent”, acum se pune mai multă energie în alte țări în vaccinare și în disponibilitatea testelor rapide. „Cu cât sunt mai determinate campaniile de vaccinare, cu atât ne putem întoarce mai repede la adevărata libertate de călătorie”, spune el. 

„Trebuie să facem tot ce putem pentru a ne întoarce rapid la libertățile de bază  și a face posibilă călătoria din nou”, a spus executivul, adăugând că Insulele Canare sunt una dintre puținele destinații accesibile turiștilor.

Un avion al grupului.

Teste rapide

Până la finalizarea vaccinării, în perioada de tranziție, operatori de turism consideră că testele rapide pot juca un rol important, în special în turism.

„Ar trebui să profităm de aceste oportunități ori de câte ori este posibil de dragul multor milioane de angajați din industria turistică europeană și de călători. Cu reglementări uniforme privind testele rapide, putem trece dincolo de obligațiile de carantină și închiderea frontierelor. Testele rapide în loc de carantină sunt o cerere a industriei călătoriilor, la care aderă și TUI”, se apără. 

TUI, care a primit ajutor de stat în valoare de 4,8 miliarde de euro, menține o disciplină puternică o materie de cheltuieli.

În plus, compania și-a redus fluxul de numerar în primul trimestru la o medie de 300 de milioane de euro.

Noi ajutoare de stat 

Acționarii TUI au aprobat în ianuarie noul ajutor de stat acordat în decembrie în valoare de 1,8 miliarde de euro, ceea ce ar putea determina statul german să acționeze o participație de până la 25% în grupul de turism dacă va converti datoria în acțiuni.

Familia Mordashov, în calitate de acționar strategic, a participat la majorarea de capital și are acum o participație de 30,1% la TUI. 

TUI are lichidități în valoare de 2,1 miliarde de euro, inclusiv ajutoare de stat.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.