Shadow

Lufthansa: emitere de obligațiuni pentru a-și crește lichiditatea și a rămâne solventă

Lufthansa a lansat o noua emisiune de obligațiuni, de această dată cu 1,6 miliarde de euro pentru a-și crește lichiditatea și a rămâne solvabilă în această perioadă dificilă din industria aviației, la fel ca multe alte companiei aeriene din întreaga lume care au accesat o varietate de instrumente financiare pentru a-și asigura bilanțul, pe lângă accesul la împrumuturi guvernamentale și vânzarea și leasingul ulterior al aeronavelor. La fel ca restul industriei de transport aerian, compania aeriană a înregistrat o reducere considerabilă a traficului de pasageri din cauza blocajelor rutiere și a restricțiilor de călătorie pentru a opri pandemia de COVID-19, cu scăderea consecutivă a veniturilor și aderarea numeralui său. 

 

Potrivit Lufthansa, fiecare obligațiune a fost vândută la un preț de 100.000 de euro și a fost plasată în două tranșe pentru un termen de patru și respectiv șapte ani. Prima tranșă de obligațiuni cu termen de patru ani expiră la 11 de februarie 2028. Aceste obligațiuni au un volum de 850 de milioane de euro cu o dobândă anuală de 3,75%. 

 

Împrumut bancar

Strângerea suplimentară de fonduri va permite celui mai mare operator german să ramburseze un împrumut luat de la banca de dezvoltare germană KfW, așa cum s-a convenit contractual ca parte a măsurilor de stabilizare în iunie anul trecut. De fapt, împrumutul de 1 miliard de euro de la acea bancă pentru Lufthansa vor fi rambursate înainte de termen, eliberând avioanele plasat ca garanție în primul rând, potrivit Simple Flying. 

 

Cu fondurile pe termen lung strânse și cu 2,1 miliarde de euro în numerar împrumutate în a două jumătate a anului 2020, Lufthansa a asigurat refinanțarea tuturor datoriilor sale financiare de aproximativ 2,6 miliarde de euro scadențe în 2021. 

 

Remco Steenbergen, directorul financiar al Deutsche Lufthansa, a comentat că plasarea cu succes a obligațiunilor le va permite să ramburseze întregul împrumut KfW. „Refinanțarea reduce chiar și costurile noastre de finanțare. Cu toate acestea, în ciuda rambursării, este probabil că vom elimina articole suplimentare din pachetul de stabilizare care nu sunt utilizate în prezent”, adăugat el. 

 

În ceea ce privește situația actuală de numerar, Lufthansa s-a asigurat că, la septembrie, Grupul Lufthansa în ansamblu avea numerar și echivalente de numerar de 10,1 miliarde de euro, inclusiv fonduri nesolicitate din pachete de stabilizare în Germania, Elveția, Austria și Belgia. 

 

Lufthansa Group a extras puțin sub 3 miliarde de euro din cele 9 miliarde de euro din măsurile guvernamentale de stabilizare de care dispune. Grupul german subliniază că are încă mai multe fonduri disponibile și nu a retras încă fonduri de la FSM Silent Participation I pentru 4,5 miliarde de euro

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.