Shadow

Justiția belgiană ratifică decizia sa: Uber este ilegală în Bruxelles

Curtea de Afaceri de la Bruxelles a ratificat printr-o hotărâre emisă joi 3 ianuarie în mass-media locală că, în capitala Belgiei și a Uniunii Europeneserviciul de transport urban furnizat de Uber este ilegal prin intermediul aplicației sale și a platformei de închirieri de vehicule cu șofer. 

Potrivit hotărârii, emisă la mijlocul lunii decembrie, dar divulgată la începutul lunii ianuarie, doar acei șoferi care dețin o licență de taxi în Bruxelles, cu semnul său luminos pe partea superioară a vehicului, vor putea oferi acest serviciu.

Prin această hotărâre, instanța clarifică rezoluția din septembrie 2015 prin care a interzis serviciile uberPOP, indică postul de radio belgian.

Uber se confruntă în prezent cu plata eventuală a unei amenzi pentru infracțiuni între 10.000 și un milion de euro, potrivit agenției de știri Belga. 

Uber afirmă că „sentința nu are un impact imediat asupra activităților sale la Bruxelles deoarece nu este o decizie definitivă, ci una informativă”, în declaratiile colectate de „Belga”. El a adăugat că regretă că această rezolutie nu a fost mai precisă în ceea ce privește diferențele dintre serviciile UberPOP și UberX.

Potrivit platformei, UberPOP, care a fost declarată ilegală în 2015, a pus utilizatorii aplicației în contact cu șoferii neprofesioniști, în timp ce UberX o face cu profesioniștii care au licențele necesare.

Avocatul companiei în Belgia, Etienn Kairis, a insistat asupra faptului că judecătorul nu a decis dacă trebuie să se facă distincția între UberPOP și UberX și a subliniat că „nu există nici un motiv pentru a opri activitatea lui UberX”.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.