Shadow

Airbnb obține o victorie temporară împotriva autorităților din New York

Un judecător federal a blocat la începutul lunii ianuarie temporar aplicarea unui regulament aprobat de către Primăria orașului New York pentru a reduce companiile de închiriere de locuințe pentru utilizare turistică, cum ar fi Airbnb, și care cere furnizarea de informații despre oaspeți, clienți și locuințe. Platforma a descris decizia judiciară ca o „victorie mare”. Aceasta este doar încă o bătălie în războiul cu autoritățile locale și aceste portaluri. 

Judecătorul Paul A. Engelmayer de la Curtea Federală din sudul New York-ului a luat această măsură pe motiv că Primăria nu poate solicita date despre casele închiriate, și nici identitatea și rezidența oaspetilor. 

Legea nu va intra în vigoare decât după încheierea litigiului, potrivit magistratului, care consideră că problema va fi rezolvată în curând. 

Airbnb, care a prezentat plângerea împreună cu compania de cazare HomeAway, a aplaudat această decizie, numind-o, în mass-media, o „mare victorie” pentru companie și utilizatorii săi, „inclusiv pentru mii de New York-iști cu risc de a suferi o supraveghere ilegală, care folesesc Airbnb pentru a ajunge la sfârșitul lunii”. 

Orașul New York a adoptat această lege la 18 iulie pentru a pune capăt chiriilor pe termen scurt. 

Legea orașului New York împotriva închirierilor de mai puțin de 30 de zile dezvoltă un regulament similar celui din 2010 al Statului New York.
Legea orașului New York împotriva închirierilor de mai puțin de 30 de zile dezvoltă un regulament similar celui din 2010 al Statului New York.

Statul New York a interzis în 2010 închirierea pentru perioade de mai puțin de 30 de zile de locuințe situate în clădiri locuite de mai mult de trei familii care trăiesc independent. 

Singura excepție din regulamentele municipale era ca închirierea să fie făcută cu un rezident care locuiește permanent în apartament. 

Potrivit autorităților locale, noul regulament procesat și aprobat în iulie, vizează dezvoltarea legii anterioare din 2010 cu scopul de a încetini aceste companii, care, potrivit autorităților, au contribuit la creșterea prețului de închiriere din New York. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.