Shadow

CE investighează dacă acordurile a două GDS crează un prejudiciu companiilor aeriene

Comisia Europeană (CE) a deschis o investigație pentru a stabili dacă acordurile companiilor de rezervări de călătorii, cea europeană  Amadeus și cea americană Sabre, cu agenți de turism și companii aeriene încalcă regulile UE prin încălcarea concurenței. 

 

Ancheta noastră privind Amadeus și Sabre se concetrează pe posibilele restricții ale concurenței pe piața serviciilor de distribuție de bilete de avion, a declarat Margrethe Vestager, comisarul european pentru concurență, într-o declarație. 

 

Mai exact, executivul comunitar va investiga dacă anumiți termeni din acordurile gds-urilor Amadeus și Sabre cu agenți de turism și companiile aeriene restricționează capacitatea acestora din urmă de a utiliza furnizori alternativi de servicii de distribuție a biletelor. Acest lucru ar putea face mai dificilă intrarea de noi furnizori pe piața de distribuție a biletelor și duce la creșterea costurilor de distribuție pentru companiile aeriene, ceea ce ar duce în cele din urmă la prețul plătit de consumatori pentru biletele lor. 

 Astfel de acorduri ar putea încălca normele de concurență ale UE, care interzic acordurile între societăți care evita, restrâng sau denaturează concurența pe piața unică europeană. 

 Amadeus și Sabre sunt cei mai importanți furnizori mondiali de sisteme de rezervare și de distribuție de bilete, care lucrează prin gruparea de informații de la diferite companii de transport aerian cu privire la orare, scaune disponibile sau prețul biletului. 

Comisia a indicat că va considera această anchetă ca fiind „prioritară” și a reamintit că nu există un termen fix pentru finalizarea unei anchete antitrust, deoarece durata anchetei depinde de complexitatea cazului și de alți factori. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.