Shadow

IATA: restricția de călătorie pune 25 de milioane de locuri de muncă în pericol

Aproximativ 25 de milioane de locuri de muncă legate de aviație sunt expuse riscului dacă restricțiile de călătorie severe din cauza pandemiei coronavirusului durează până la trei luni, potrivit datelor publicate de Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA). Conform calculelor sale, o pierdere mai largă de locuri de muncă poate afecta un total de 65,5 milioane de persoane care depind de această activitate, inclusiv cei care lucrează în turism și călătorii. Dintre aceștia, 2,7 milioane sunt angajați ai companiilor aeriene

Într-un scenariu în care cerea de transport aerian va fi practic inexistentă până la jumătatea anului, ocuparea forței de muncă legate de acest segment în Asia-Pacific (inclusiv China) ar fi cea mai lovită, cu dispariția a 11,2 milioane de locuri de muncă.

Europa ar urma, cu eliminarea a 5,6 milioane de locuri de muncă, și America Latină, cu 2,9 milioane de muncitori afectați.

Într-un scenariu similar, cifra de afaceri a industriei de transport aerian ar scădea cu 252.000 de milioane de dolari (aproximativ 232.000 de milioane de euro), adică 44% în 2020.

IATA, care reprezintă 290 de companii din întreaga lume, estimează că al doilea trimestru va fi cel mai critic, cu o scădere de 70%, ceea ce va obliga companiile aeriene să folosească 61 de miliarde de dolari (56 miliarde de euro) în numerar.

Alexandre de Juniac, director general al IATA.

În acest context, asociația insistă să ceară guvernelor să ajute sectorul prin garanții de împrumut, scutire de impozite și sprijin pentru emiterea de obligațiuni corporative, printre alte măsuri.

„Nu am închis niciodată industria până acum la acest nivel, deci nu avem experiență de a o reporni din nou”, recunoaște directorul general al IATA Alexandre Juniac. 

El a spus că complicațiile vor apărea pe diverse fronturi, începând „la nivel practic” cu necesitatea de fonduri pentru licențe și certificări care au expirat și pentru a adapta operațiunile și procesele pentru a evita reinfectările prin cazuri importate (dintr-o țară în altă).

„Trebuie să găsim o modalitate previzibilă și eficientă de a gestiona restricțiile de călătorie care trebuie ridicate înainte de a ne putea întoarce la muncă. Acestea sunt doar câteva dintre principalele sarcini care urmează să le îndeplinim și pentru a avea succes, industria și guvernul trebuie să fie aliniate și lucrând împreună”, a spus el.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.