Shadow

Hotelurile europene, atente la redeschiderea altor regiuni

Hotelurile europene vor fi ultimele care își vor recupera activitatea dar aceasta are un avantaj, după cum a recunoscut Cody Bradshow, șeful International Hotels al Starwood Capital Group, în timpul intervenției sale la sesiunile online In Sync organizate de promotorii târgului de investiții hoteliere IHIFQuestex Hospitality. În acest fel, „vor putea învăța din experiența anterioară a altor țări precum China, unde unitățile noastre și-au reluat activitatea, sau Statele Unite, unde se pregătesc să redeschidă între 30 și 60 de zile„. 

Astfel, hotelurile europene vor putea observa, după cum a subliniat Bradshow, „cum să efectueze o operațiune viabilă cu o ocupație serios redusă. Unele dintre schimbări vor fi durabile în termeni de rentabilitate și relații de muncă și cu mediul„.

Și, după cum a informat directorul STR, Robin Rossmann, „am atins pragul de jos. Singura modalitate este de a crește și am deplină încredere că turismul se va recupera și va depăși nivelurile anterioare„. O dovadă în acest sens este faptul că hotelurile din China au ajuns la ocupații apropiate de 100% pe podul din mai, iar turismul de afaceri a început, de asemenea, să se recupereze, cu o ocupație medie în timpul săptămânii la niveluri de 40%-50%.

Adam Sachs, fondatorul și președintele Tourism Economics, în timpul prezentării sale în cadrul In Sync.

Rezervările înregistrate de STR pentru iulie si august sunt insa in jur de 30%, cu mult sub cifrele de anul trecut, tot pentru lunile cuprinse între septembrie și noiembrie. În acest sens, Rossmann a definit cererea mult așteptată de recuperare drept „efectul ketchup”, imaginea unei mari cereri gata să iasă din sticlă.

 

Piețele cu cea mai rapidă recuperare

Pentru Rossmann, recuperarea va fi mai sănătoasă pe piețele cu o cerere internă puternică și o dependență mai mică de turismul internațional, care nu se va recupera complet până în 2022.

Nu în zadar această criză, dupa cum a subliniat Amal del Monaco, șeful specialiștilor din sectorul AXA IM Real Assets, „este total diferită de altele datorită cauzei sale, însă recuperarea pe termen scurt va fi similară cu cea anterioară, astfel încât segmentul economic va fi cel mai rapid pentru a reveni la nivelurile anterioare„.

Astfel, el a coincis cu Anders Nissen, CEO-ul Pandox, care a subliniat ca unitățile cu o cerere eminentă internă, care le poate ajunge cu mașina sau cu trenul vor fi primele care vor obține locuri de muncă și venituri”.

 

Staycations ca o linie de salvare

Având în vedere această panoramă, destinațiile și companiile se concentrează pe promovarea staycations în rândul cererii interne, întrucât, potrivit lui Girish Jhunjhnuwala, fondatorul și CEO-ul Ovolo Hotels, acestea „sunt chemate să joace un rol fundamental. Țările care au o piață internă puternică precum China sau Australia vor avea un impact puternic asupra economiei lor”.

Acesta este și cazul Statelor Unite și al țărilor europene conduse de Germania, dar și Franța, Italia și Spania, așa cum a citat Adam Sacks, fondatorul și președintele Tourism Economics. Prin urmare, a adăugat el, „țările care au fost emitenți istorici de turiști internaționali trebuie să lucreze pentru a deveni receptori„.

Pentru destinațiile cu o cerere locală mai slabă este mai dificil, cel puțin la redeschiderea frontierelor. Acesta este cazul lui Singapore care, după cum a explicat Alan Tang, CEO al Far East Orchad, „nu are o cerere locală suficient de puternică pentru a-și susține industria hotelieră. Totuși creăm experiențe pentru a oferi rezidenților locali vizite în locuri pe care nici măcar nu le cunoșteau, dar majoritatea se uită deja la destinații în străinătate, deși cel puțin până la mijlocul lunii iulie nu pot părăsi țară”.

Turismul regional, după cum a indicat Tang, „se va recupera mai repede, dar calendarul va fi definit la început mai mult de politică decât de economie. Tocmai datorită politicii țărilor și companiilor, turismul de afaceri și turismul de grup va fi cel care se va recupera mai târziu. Scăderea turismului internațional nu se va recupera până în 2021, iar revenirea la niveluri de turism „normale” va răspunde la un efort multianual și nu va avea loc până în 2023. Prin urmare, noua stare de normalitate va fi termporară„.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.