Shadow

Armonizarea proceselor, elementul cheie al aeroporturilor din noua eră

Asociația globală a aeroporturilor ACI World a publicat miercuri 27 mai, un nou ghid pentru repornirea și recuperarea industriei aeroportuare. „Acoperă toate aspectele legate de management și de funcționare în mod normal”, au spus ei. Aceștia consideră că „trebuie evitată examinarea generală de sănătate la aeroport” și că este necesar să se îndrepte către procesele de armonizare. 

Consiliul Internațional de Aeroporturi (ACI World) a publicat miercuri un ghid cuprinzător pentru aeroporturi, pregătindu-se să repornească operațiunile și să înceapă recuperarea comercială pe fondul pandemiei de COVID-19.

Asociația estimează că, în 2020, aeroporturile vor suferi o reducere de peste 4,6 miliarde de pasageri și o scădere a veniturilor de peste 97 miliarde de dolari.

Coordonarea dintre autorități și armonizarea măsurilor și proceselor va fi cheie pentru aeroporturi și experiența pasagerilor.

Publicația Aviation Operation during COVID-19 – Business Restart and Recovery, oferă exemple de bune practici și îndrumări atât pentru etapele incipiente ale repornirii activității, cât și pentru procesul de recuperare pe termen lung că industria se pregătește pentru „noua normalitate” post-COVID-19.

ACI World se așteaptă ca randamentul operațional al industriei aviației să se producă în etape:

  • Reinceperea inițială cu un număr limitat de pasageri
  • Recuperare cu o creștere lentă a volumului de pasageri
  • Creșterea graduală a capacității
  • Reîntoarcerea la volumele de pasageri mai tradiționali

Orice măsuri noi introduse pe aeroporturi vor trebui să evolueze prin aceste faze până când, în cele din urmă, industria va atinge „noua normalitate”.  

Nu este de așteptat ca aeroporturile să utilizeze toate opțiunile furnizate în document, dar oferă sfaturi privind punerea în aplicare a celor mai bune practici care pot fi adecvate, în funcție de circumstanțele locale.

ACI a identificat principii cheie care să ghideze punerea în aplicare a măsurilor și practicilor operaționale legate de sănătate, practici și eficiență.

Măsurile trebuie să fie susținute de dovezi medicale, trebuie să se bazeze pe riscuri și rezultate și trebuie evitată examinarea generală de sănătate pe aeroport.  

În implementarea măsurilor, trebuie să existe o coordonare între guverne, o definiție clară a responsabilităților și o bună comunicare cu publicul călător. În plus, poate fi necesară accelerarea modificărilor de reglementare necesare.

„Colaborarea, cooperarea și coerența sunt cheie, mai întâi pentru ca industria să repornească cu succes și apoi pentru menținerea unei recuperări echilibrate, a declarat Angela Gittens, CEO ACI, Global.

„ACI este membru al grupului de lucru pentru recuperarea aviației a Consiliului ICAO și vom continua să colaborăm cu partenerii noștri la nivel mondial pentru a pleda pentru armonizarea măsurilor, proceselor și procedurilor care sunt introduse ca urmare a COVID-19.

„Guvernele și autoritățile de reglementare din industrie vor trebui sp se asigure că toate procesele noi care impun aeroporturilor să se adapteze la schimbarea datelor și a probelor medicale și să se asigure că acestea rămân aliniate cu cele implementate în alte moduri de transport și societate în general.”

„Pentru a ajuta aeroporturile să navigheze în acest peisaj în schimbare, această publicație este destinată să fie un document viu cu capitole adăugate sau modificate, deoarce informațiile suplimentare devin disponibile și fiecare capitol poate fi citit ca un document separat”.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.