Shadow

Grevă la Ryanair: anulată în extremis pe aeroporturile în care operează

Delegații sindicatului USO de la Azul Handling au luat aceeași decizie ca și CCOO de a anula greva muncitorilor de la sol ai Ryanair, care era programată să înceapă vineri, 28 octombrie, și să se desfășoare până pe 8 ianuarie, pe cele 23 aeroporturi din cele operate de compania aeriană irlandeză, dar din diferite motive. CCOO, cedând în fața companiei, deoarece a promis că le va negocia pretențiile dacă anulează protestul. USO, din cauza serviciilor minime impuse, a luat definitiv decizia joi seară, la ora 22.00. 

USO-Sector Aéreo a explicat într-o declarație către afiliații săi că a luat această decizie după ce a cunoscut decretul de servicii minime al Ministerului Transporturilor și Agendei Urbane care a făcut imposibilă greva muncitorilor. În acest sens, califică respectiva rezoluție drept „abuzivă și vătămătoare în mod evident pentru exercitarea dreptului la grevă, făcându-l absolut imposibil de fezabil”, motiv pentru care a anulat-o și și-a anunțat contestația pentru încălcarea drepturilor fundamentale.

Aceștia critică, de asemenea, „acțiunea absolut regretabilă a Ministerului Transporturilor, care pare să fie mai interesat de protejarea intereselor companiilor care încalcă drepturile muncitorilor decât de respectarea dreptului fundamental al muncitorilor la grevă”.

USO-Sector Aéreo a anunțat că vor continua să lucreze pentru a relua masa de negocieri a Primului Acord de Handling la Ryanair.

Apelul la grevă înregistrat de USO, de natura statală, a afectat serviciile de rampă și alte operațiuni la sol, precum check-in și îmbarcare pe cele 23 de aeroporturi în care operează Ryanair. Printre aceste aeroporturi se află Madrid-Barajas, Barcelona-El Prat, Alicante, Sevilla, Valencia, Girona, Reus, Tenerife Sur, Tenerife Norte, Lanzarote, Jerez, Santander, Zaragoza, Fuerteventura, Menorca, Almeria, Valencia si Valladolid.

Greve Ryanair în Spania:

Greva Ryanair în Spania: greve de handling în 23 aeroporturi până în ianuarie

Grevă Ryanair: vor exista greve timp de cinci luni până în ianuarie

Cu această „propunere și angajament al companiei” de a accepta să trateze și să negocieze propunerile muncitorilor, delegații CCOO au decis să respingă grevă, pentru a menține relații bune și a negocia. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.