Shadow

Grevă Ryanair: vor exista greve timp de cinci luni până în ianuarie

USO și Sitcpla care reprezintă personalul de cabină al Ryanair, au declanșat o nouă grevă la compania aeriană care se extinde pe cinci luni, între 8 august și până pe 7 ianuarie 2023, ambele incluse, cu greve de 24 de ore, de luni până joi, săptămânal, așa cum erau programate până în această săptămână. Este o decizie consultată cu muncitorii, care au propus-o, în acest puls între companie și muncitori. 

„Având în vedere că Ryanair nu a arătat nici cea mai mică încercare de a aborda sindicatele, ci, dimpotrivă, și-a declarat în mod public refuzul de a intra în dialog cu reprezentanții aleși de membrii echipajului său, USO și Sticpla au fost nevoite să continue grevă și să convoace noi zile, ascultând muncitorii”. 

Se mențin revendicările zilelor anterioare de grevă, afirmă purtătorii de cuvânt ai sindicatului: aplicarea minimelor statutare ale legislației spaniole în materie de muncă și sindicate pentru tot personalul de cabină care își prestează serviciile pe aeronavele Ryanair și în cele 10 baze spaniole ale sale.

Ce cere echipajul

„Ceea ce se traduce prin aplicarea drepturilor fundamentale ale muncii, care nu pot fi supuse negocierii, precum 22 de zile lucrătoare de concediu anual; 14 sărbători legal stabilite; respectarea legii PRL; acordarea drepturilor de tutelă legală, prezicerea și reducerea timpului de lucru; plata nivelelor salariale anterioare pandemiei, așa cum a decis deja Înalta Curte Națională (AN) în sentința sa; încetarea angajării lucrătorilor prin repartizarea ilegală a lucrătorilor, lucru condamnat tot de AN și respectarea exercitării legitime a dreptului la grevă de către lucrători.

În al doilea rând, ei cer reintegrarea imediată a celor 11 lucrători concediați în cadrul grevelor anterioare din iunie și iulie pentru exercitarea dreptului los constituțional la grevă.

Și, în sfârșit, cer oprirea și clasarea tuturor dosarelor de sancționare deschise pentru aproximativ 100 de lucrători din cauza opririlor anterioare.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.