Shadow

Germania elimină testele în aeroporturi și întărește carantinele

Germania dorește să elimine testele obligatorii gratuite de coronavirus în diferite aeroporturi, stabilite la începutul lunii august pentru călătorii care se întorc din străinătate, în special din țările cu risc ridicat, ca parte a strategiilor de stopare a creșterii de cazuri noi, care fac aluzie la limitările de capacitate a laboratoarelor și faptul că testele aplicate în acest mod nu sunt suficiente deoarece nu detectează persoanele în stadiile incipiente ale infecției. Acum toți pasagerii care provin din țări cu risc trebuie să se izoleze într-o carantină în obligatorie, indiferent dacă sunt infectați sau nu. Pe 14 august, guvernul german a stabilit deja o carantină pentru toți călătorii din teritorii cu risc ridicat care au dat rezultate pozitive pe aeroporturi. Anunțul a venit după ce datele au arătat că peste 40% din infecțiile noi au fost contractate în străinătate

 

După cum a explicat ministrul sănătății, Jens Spahn, Germania nu va mai cere teste pentru călătorii din zone cu focare puternice și își va concentra din nou strategia de testare asupra persoanelor cu simptome sau posibila expunere la pacienții cu COVID-19. Acum, Germania va continua cu sistemul de carantină pentru toți pasagerii din țările cu risc ridicat, și apoi va testa la cinci zile după sosire (plătite de individ), putând pune capăt carantinei dacă testul de negativ

 

Spahn a spus că, în perioada vacanței de vară, numărul testelor antivirus efectuate în țară aproape s-a dublat, în parte pentru a identifica persoanele care au contractat virusul în timp ce călătoreau în străinătate. 

 

Persoanelor care se întorceau de acasă din zonele cu risc de coronavirus li s-au oferit teste gratuite la aeroporturi, gări și stații de autostradă, permițându-le să scurteze carantina necesară de două săptămâni dacă au dat rezultate negative. 

 

Testele gratuite au fost introduse în prima săptămână a lunii august, după ce noile cazuri de coronavirus au depășit pragul de 1.000 pe zi pentru prima dată din luna mai, alimentând temerile privind revenirea la temutele carantine și blocaje. 

 

Testele au fost criticate de unii profesioniști din domeniul sănătății ca fiind ineficiente, deoarece unii turiști care au dat rezultate negative la aeroporturi au dat pozitiv câteva zile mai târziu. Există, de asemenea, lipsă de personal și echipamente. 

 

Din acest motiv, va exista o regulă care impune călătorilor, care se întorc din zone pe care Germania le consideră riscante, carantina automată timp de 14 zile. Carantina poate fi ridicată la cinci zile după sosire cel mai devreme, cu un rezultat negativ al testului. 

 

În paralel, cabinetul federal a decis să crească digitalizarea. Tichetele de îmbărcare digitale vor fi utilizate pentru călătoriile cu avionul, ceea ce ar trebui să contribuie la reducerea volumului de muncă pentru autoritățile locale de sănătate.

 

Germania a informat miercuri 701 de cazuri noi, ajungând numărul total la 246.702 potrivit datelor de la Institutul Robert Koch. Numărul morților a crescut cu 4, ajungând la 9.385 de morți. Oamenii de știință vorbesc despre un al doilea val iminent al virusului, iar autoritățile germane nu vor ca acesta să scape de sub control, așa cum se întâmplă în alte țări

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.