Shadow

FTI Group a găsit un investitor internațional pentru a-și achita datoriile

Al treilea cel mai mare turoperator din Europa, FTI Group, a intrat în faza finală a negocierilor cu un investitor financiar internațional cu o experiență solidă în sectorul turismului

În cadrul acordului, care este în curs de finalizare, investitorul va mobiliza capital pentru transformarea digitală a FTI și va prelua datoriile restante ale grupului.

FTI Group, în faza finală de negociere con un inverstitor internațional
Noua lege privind AI va avea un impact asupra turismului. Sursă: Pexels.

După cum am informat în alt articol, căutarea activa de noi investitori a început oficial în toamnă, deși zvonurile privind o vânzare, în special de către compania mamă a DER Touristik, Rewe Group, au început să se audă încă din iarna trecută și au fost negate ulterior.

Turoperatorul recunoscuse că se află „în discuții cu investitori care au cunoștințe despre această industrie„, negând că ar fi vorba doar de investitori financiari și, de asemenea, respingând total zvonurile privind cu Arabia Saudită.

Mai multe informații

Provocarea turoperatorului german FTI de a găsi un nou investitor

Certares își menține interesul de a cumpăra și fuziona FTI și DER Touristik

În exercițiul financiar 2022-2023, FTI Group a realizat o cifră de afaceri de 4,1 miliarde de euro, cu 10% mai mult decât în perioada anterioară, iar pentru exercițiul financiar curent (2023-2024) se așteaptă la o creștere de două cifre atât a cifrei de afaceri, cât și a veniturilor.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.