Shadow

Fondurile Siris Capital și Evergreen au injectat un miliard de euro în Travelport

Travelport Worldwide Limited, compania de tehnologie GDS și turism, a primit finanțare de 500 de milioane de euro din fonduri de investiții Siris Capital Group și Evergreen Coast Capital Corporation, precum și alte 500 de milioane de euro de capacitate financiară disponibilă. Companiile de capital privat au achiziționat grupul în decembrie 2018 pentru 4,4 miliarde de dolari (aproximativ 3,9 miliard de euro). 

Duăa cum a explicat Travelport într-un comunicat, investiția îi permite să dispună de lichiditatea necesară pentru a-și continua serviciile, în ciuda impactului cauzat de pandemia COVID-19. În acesta se constată că, de asemenea, ușurează compania să continue să investească în tehnologia sa și în platforma sa de generația următoare, pentru a se asigura că este poziționată să crească în momentul când se va călători din nou. 

„COVID-19 și răspunsul guvernului la pandemie a avut un impact negativ asupra industriei de turism, inclusiv a companiei noastre, și apreciem sprijinul mai mare din partea Siris și Evergreen, în acest moment în care lucrăm pentru a depăși un moment dificil”, a spus Greg Webb, CEO-ul Travelport. 

Standul Travelport de la Fitur 2020 din Spania.

 

„Angajamentul său neclintit și noul capital asigură că putem continua să răspundem nevoilor clienților noștri, să ne sprijinim angajații și să luăm măsuri pentru a ieși din această criza globală de sănătate cu o poziție puternică. Cu sprijinul partenerilor noștri de investiții, suntem încrezători în viabilitatea pe termen lung a companiei noastre și rămânem dedicați investițiilor în tehnologie și tranziția platformei noastre de generație următoare”. 

 

La rândul său, Frank Baker, co-fondator și Managing Partener al Siris Capital, a comentat că „Siris este angajat pentru succesul și creșterea viitoare a Travelport, iar prioritatea noastră este să menținem poziția companiei ca partener preferat în industrie. Rămânem optimiști cu privire la evoluția viitoare a activității, deoarece Compania face măsuri pentru a-și spori rezistența și a ieși din criza actuală”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.