Shadow

Dubai deschide Expo 2020 cu un an de întârziere din cauza COVID-19

Expo Dubai 2020 și-a deschis porțile la 1 octombrie, cu un an întârziere din cauza pandemiei COVID-19. Este prima Expoziție Universală – cea mai înaltă categorie pentru acest tip de eveniment – care va avea loc în Orientul Mijlociu, Africa și Asia de Sud-Est. Până pe 31 martie, peste 190 de țări își vor arăta inovațiile în tehnologie, durabilitate și mobilitate. Organizatorii se așteaptă să primească 25 de milioane de vizitatori, majoritatea (70%) venind din afara Emiratelor Arabe Unite

De la obținerea autorizației de găzduire a acestui eveniment în 2013, Dubai a construit un nou centru de expoziții, Dubai Trade Center-Jebel Ali, de dimensiunea a 600 de terenuri de fotbal. O zonă în care, timp de 182 de zile, peste 190 de țări vor arăta lumii progresul lor și vor oferi vizitatorilor posibilitatea de a experimenta cultura lor într-un mod diferit.

Connecting mindscreating the future  (Conectând mințile, creând viitorul) este tema aleasă pentru expoziție, deoarece ideea se bazează pe convingerea că inovația și progresul sunt rezultatul faptului că oamenii din medii diferite și domenii care lucrează împreună se reunesc pentru a împărtăși idei și a rezolva provocări globale.

Este pentru prima dată în istoria expozițiilor mondiale când împărțirea nu se va face pe regiuni, ci pe zone  concentrate în trei districte care alcătuiesc un oraș mic.

  • Districtul Oportunității. Acesta își propune să genereze empatie în vizitatori pentru a crea o lume mai bună
  • Districtul Mobilității. Reduceți decalajul dintre lumea fizică și cea digitală pentru a construi o societate globală armonioasă
  • Districtul Sustenabilității. Arată modul în care oamenii se pot bucura de a trăi în armonie cu natura într-un viitor de înaltă tehnologie
Expo 2020 Dubai prezintă o arhitectură impresionantă, care prioritizează durabilitatea.

Acest tip de eveniment poartă de obicei anul finalizării sale, dar această ediție va face excepție și va păstra anul 2020, în ciuda faptului că a trebuit să fie amânată pentru un an din cauza pandemiei coronavirusului. Prin urmare, numele său oficial rămâne Expo 2020 Dubai.

Organizația Expo 2020, se așteaptă să primească aproximativ 25 de milioane de vizitatori, în mare parte 70% din afara Emiratelor Arabe Unite. În acest fel, s-ar atinge cea mai mare proporție de vizitatori internaționali din întreaga analiză istorie a expoziție universale.

După cum a explicat agenția de Turism din Dubai, printr-o declarație, evenimentul respectă toate măsurile de securitate stabilite de Ministerul Sănătății și Prevenției din Emiratele Arabe Unite și Autoritatea de Sănătate din Dubai își urmează recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). De asemenea, indică faptul că toate măsurile vor fi actualizate pe măsură ce situația epidemiologică progresează pentru a asigura sănătatea și bunăstarea vizitatorilor.

Schimbarea datei a făcut ca aceasta să coincidă cu aniversarea a 50 de ani de la crearea Emiratele Arabe Unite. Mai exact, independența a fost ratificată pe 2 decembrie, o comemorare pe care Dubai și celelalte șase emirate speră să o sărbătorească cu toate națiunile prezente la Expo.

În spate, cupopla Al Wasl.

Una dintre principalele inovații ale acestei ediții este cupola Al Wasl, care înconjoară Al Wasl Plaza – epicentrul expoziției-. Într-o structură spectaculoasă, va găzdui proiecția a 360º, care este printre cele mai mari din lume.

În plus, rețeaua și structura din oțel au fost certificate pentru durabilitate. Analizele extinse de proiectare au redus cantitatea de oțel necesară, economisind astfel mai mult de 41.000 de kilograme de energie gri.

Pe de altă parte, locul de desfășurare și pavilioanele țărilor în sine vor oferi un număr mare de experiențe captivante, de la spectacole de lumină și sunet până la cufundarea într-o cină inspirată de spațiu, microbiologie și inteligența artificială.

La fel, propunerea culinară va fi cheia pentru a introduce vizitatorii în fiecare dintre culturi. Vor fi peste 100 de locuri specializate în gastronomie universală, cu propuneri care variază de la cele mai tradiționale la cele mai creative.

Reutalizarea spațiului

Când evenimentul se va încheia în martie 2020, site-ul Expoziției Universale va deveni District 2020, un proiect care vizează un oraș inteligent, durabil și centrat pe oameni, care intenționează să utilizeze cel puțin 80% din infrastructură.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.