Shadow

TUI anunță o nouă majorare de capital de 1,1 miliarde de euro

TUI Group a aprobat o majorare de capital de 1,1 miliarde de euro pentru a-și îmbunătăți conturile și a reduce costurile dobânzii împrumuturilor sale. „După transformarea și restructurarea zonelor comerciale și reactivarea turismului în ultimele luni, obiectivul nostru este acum să refinănțăm și să reducem împrumuturile guvernamentale. Vrem, putem și vom găsi drumul înapoi spre forța economică și lucrăm la aceasta fără odihnă”, a explicat CEO-ul TUI, Friedrich Joussen, care a indicat că noua companie care va ieși din criza COVID va fi mai agilă, mai digitală și mai eficientă. „Dar va continua să stabilească standarde în turism, calitate, inovație și durabilitate”, a detaliat el. În ianuarie, grupul a realizat deja o prim expansiune în care Joussen a depășit un milion de acțiuni. 

În această majorare de capital, TUI va oferi 523.520.778 acțiuni noi la o rată de subscriere de 10:21 (10 acțiuni noi pentru fiecare 21 de acțiuni existente), potrivit grupului într-un comunicat.

Compania Unifirm Ltd, deținută de finanțatorul rus Alexei Mordashov, sust`ine strategia și, în calitate de cel mai mare acționar al TUI, a fost de acord să exercite toate drepturile de subscriere atribuibile acțiunilor del 32% și, în consecință, să subscrie pentru noile acțiuni.

Restul majorării de capital este complet subscris cu Barclays Bank Ireland PLC, BofA Securities, Citigroup, Deutsche Bank și HSBC acționând în calitate de coordonatori globali și joint brookrunners și Commerzbank, Landesbank Baden-Württemberg și Natixis, care acționează ca brookrunners.

Sediul central al TUI în Hannover (Germania).

TUI intenționează să utilizeze veniturile nete din creșterea capitalului pentru a reduce costurile dobânzii și datoria netă către banca publică germană pentru reconstrucție și dezvoltare (KfW).

În iulie anul trecut, grupul a ajuns la un acord cu Kfw și băncile private pentru a prelungi încă doi ani, până în vara anului 2024, scadența liniilor sale de credit pentru o sumă de 4,7 de miliarde de euro. Aproximativ 3 miliarde de euro au corespuns împrumuturilor KfW și restul împrumuturilor de la 19 bănci.


Având în vedere că gigantul german planifică un venit net de 1.099,5 milioane de euro cu această extindere, livrările actuale către KfW Facility ar trece de la 375 milioane de euro la zero.

Începand cu 4 octombrie 2021, numerarul total al grupului se ridică la 3,4 miliarde de euro, asemănător cu august 2021. Între timp, dacă se includ veniturile din majorarea de capital, numerarul total ar crește la 4,5 miliarde de euro.

„Majorarea de capital ne va permite să facem un pas semnificativ către obiectivul nostru de rambursare rapidă a împrumuturilor guvernamentale. Structura de capital îmbunătățită creează o bază solidă și ne permite să profităm și mai bine de oportunitățile care decurg din recuperarea industriei. Suntem într-o poziție excelentă pentru a beneficia de revenirea turismului”, spune Joussen. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.