Shadow

Costa Cruises își va crește capacitatea cu 43% în trei ani

Costa Cruises continuă cu extinderea și renovarea flotei sale, cuprinzând un total de 14 nave de pavilion italian. Construcția noii nave de 135.500 de tone și 2.116 cabine se face în șantierul Finantieri de Maguera pentru a fi livrat în 2020. Ca și nava soră a acesteia, Costa Venezia, această navă va fi proiectată special pentru piața chineză. În perioada 2019-2021, patru noi nave Costa vor intra în serviciu, ceea ce va însemna o creștere de 43% a capacității flotei companiei. 

 

Costa Venezia, construită în șantierul naval Fincantieri din Manfalcone (Italia) a fost livrată în februarie 2019, în timp ce noul flagship al companiei, Costa Smeralda, prima navă de croaziere cu motor GNL și construită de șantierul naval Meyer din Turku (Finlanda) a fost livrata in luna martie a acestui an. La aceste doua nave noi li se vor adăuga alte două nave: una soră cu Costa Venezia a cărei livrare este programată în 2020, și o a doua navă, sora cu Costa Smeralda, care va începe operațiunile în 2021. 

 

Programul de reînnoire a flotei companiei, care va începe în martie 2019, include de asemenea întoarcerea a Costa Fortuna în Mediterana, o navă care operează în prezent în Asia și va începe să opereze itinerarii de o săptămână cu plecare din Genova. La sfârșitul acestui an 2019, Costa neoRiviera va fi transferată către Aida Cruises, compania germană de croaziere aparținând grupului Costa. După ce a fost remodelată și renovată nava, care se va numi AidaMira, va pleca din Palma pe 4 decembrie 2019. 

Cabină a Costa Venezia.
Cabină a Costa Venezia.

 

De asemenea, începând cu 30 martie anul acesta, Costa Victoria funcționează regulat în Mediterana, după o reformă de 11 milioane de euro efectuată în șantierele navale din Marsilia. O mare parte din lucrările de renovare s-au concentrat pe cabine, spații publice atât externe cât și interne și crearea unui nou bar de tapas și paella. 

 

Datorită acestui program de creștere, în 2021, flota Costa va fi alcătuită din 17 nave, alte trei decât cele 14 care îl compun în prezent. Grupul Costa are în prezent șapte comenzi de achiziție pentru navele noi, cu o previziune a investițiilor de peste 6.000 de milioane de euro. La aceste patru nave noi pentru Costa Cruises, se vor adăuga trei nave cu motor GNL, care vor aparține flotei AIDA Cruises și vor fi livrate între toamna anului 2018 și 2023. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.