Shadow

Bretania recuperează pentru turism vechile case ale ecluzelor

Începând cu 2014, regiunea Bretania promovează renovarea caselor vechi în ecluzele de pe malurile canalurilor sale, proiect care oferă o a doua viață acestor spații protejând în același timp patrimoniul istoric al zonei. 

Cu peste 600 de kilometri, canalele Bretaniei sunt o destinație populară pentru iubitorii de natură și navigație. Pe malurile acestor cai navigabile există 156 de case în ecluze, dintre care aproximativ jumătate sunt neocupate astăzi.

Pentru a da o a două viață acestor spații, regiunea Bretania a lansat proiectul de renovare „Clasele din ecluze”. Printr-un concurs public, persoane fizice, asociații și companii pot participa la acest proiect pentru a dezvolta o activitate legată de turism în aceste spații. În acest fel, obiectivul este de a conserva patrimoniul istoric al zonei, de a îmbunătăți oferta turistică fluvială și de a stimula dezvoltarea economică locală.

Până acum au fost renovate 17 din cele 156 de case din ecluze care se află pe malurile canalurile din Bretania.
Până acum au fost renovate 17 din cele 156 de case din ecluze care se află pe malurile canalurile din Bretania.

Din anul 2014, pe canelele Ille-et-Rance, Vilaine, Nantes-Brest și Blavet, au fost renovate 17 case ale ecluzelor. Acest proiect a promovat până acum crearea de spații diferite, cum ar fi unități de cazare plutitoare, ateliere de artiști, restaurante de specialități locale, zona de concerte, un centru de interpretare despre pescuit cu cursuri pentru toate nivelurile, sau afaceri mici de excursii fluviale la bordul navelor tradiționale.

Aceste case în ecluze, renovate de-a lungul principalelor rute fluviale, completează oferta turistică a zonei cu o gamă largă de opțiuni pentru vizitatori. La acesta se adaugă un calendar plin de evenimente pe canale: expoziții, concerte, festivaluri, festivaluri populare, spectacole, teatru, etc.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.