Shadow

Boeing trebuie să plătească 205 mil. € pentru inducerea în eroare a investitorilor cu privire la 737 MAX

Securities and Exchange Commission (SEC) a amendat Boeing pentru că a indus în eroare investitorii cu privire la accidentele modelelor 737 MAX, survenite în 2018 și 2019 și, din acest motiv trebuie să plătească 200 de milioane de dolari (204,9 milioane de euro). 

Într-un comunicat, SEC a mai indicat că fostul CEO al companiei Dennis A. Muilenburg, a fost de acord să plătească un milion de dolari suplimentar din buzunar din același motiv.

SEC acuză Boeing si Muilenburg că au făcut declarații false în urma prăbușirii a două avioane 737 MAX, a unui avion Lion Air în Indonezia în 2018, care a ucis 189 de persoane și a unui avion Ethiopian Airlines în Etiopia în 2019, care a ucis 157 de persoane.

Potrivit SEC, după primul accident „Boeing și Muilenburg știau că MCAS punea o problemă de siguranță a aeronavei”, totuși au asigurat publicul că aeronova 737 MAX era, la fel de sigură că orice aeronavă care zboară pe cer”. 

Ulterior, după al doilea accident, ei au asigurat publicul că nu există defecte sau lacune în procesul de certificare MCAS, în ciuda faptului că aveau informații despre acestea.

„Boeing și Muilenburg pun profiturile înaintea oamenilor inducând în eroare investitorii cu privire la siguranță 737 MAX, totul într-un efort de a reabilita imaginea Boeing în urmă a două accidente tragice care au dus la pierderea a 346 de vieți și o mare durere pentru atâtea familii”, a spus Gurbir S. Grewal, director al Diviziei de aplicare a SEC.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.