Shadow

Boeing estimează că Asia-Pacific va avea nevoie de 253.000 de piloți până în 2036

Piața aviației din regiunea Asia-Pacific va avea nevoie de peste 253.000 de piloți noi în următorii 20 de ani, datorită creșterii rapide a cererii de forță de muncă, potrivit predicțiilor realizate de filiala chineză a companiei Boeing

 

În raportul său privind perspectivele pieței, producătorul subliniază faptul că regiunea va concentra mai mult de o treime din cererea mondială pentru această profesie între 2017 și 2036, care va fi de 637.000 de piloți de zboruri comerciale

 

Regiunea asiatică va avea nevoie, de asemenea, în următoarele două decenii de 256.000 de tehnicieni de întreținere în sectorul transportului aerian (din 648.000 în întreaga lume) și 308.000 de stewarzi și alți membtii ai echipajului (comparativ cu 839.000 în întreaga lume), potrivit estimărilor efectuate de Boeing, care a realizat acest studiu de previziuni pentru al optulea an consecutiv. 

Regiunea concentrează a treia parte din cererea mondială. Fotografie: Japan Times.
Regiunea concentrează a treia parte din cererea mondială. Fotografie: Japan Times.

 

Lipsa de piloți care ar putea fi așteptată în următorii cîțiva ani este unul dintre motivele pentru care aeronavele fără pilot sunt testate. Boeing a dezvăluit planurile sale de a dezvolta avioane care zboară fără piloți și intenționează să testeze noua tehnologie anul viitor. „Elementele de bază ale tehnologiei sunt în mod clar disponibile”, a declarat Mike Sinnett, vicepreședintele de dezvoltare a produsului pentru producătorul de flotă american. 

 

Cu toate acestea, tehnologia pentru a efectua zboruri fără pilot este totuși doar la primul pas. Avioanele care vor zbura singure vor trebui să obțină aprobarea standardelor de siguranță, iar autoritățile de reglementare vor trebui să găsească o modalitate de a certifica avioanele, deoarece nu există nici experiență nici criterii pentru aceasta. 

 

Cu toate acestea, Boeing evidențiază că este vorba doar despre o cercetare și că obiectivul nu este a renunța la a folosi piloți umani. Managerul a declarat că va fi „perfect fericit” dacă cercetarea va concluziona că piloții umani sunt necesari pentru a pilota avioane în siguranță. „Aceasta nu este o misiune pentru a scoate piloții din cabină”, a spus el. „Aceasta este o căutare pentru a se asigura că sistemul menține acelasi nivel de securitate pe care îl avem azi”. 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.