Shadow

Anulări gratuite pe Booking și Expedia pentru rezervări spre și dinspre China

În urma recomandărilor de a nu călători din cauza focarului de coronavirusBooking.com și Expedia și-au făcut mai flexibile politicile de anulare pentru rezervările efectuate de pe site-urile din China, Hong Kong si Macao către orice destinație internațională, precum și cele realizate din orice parte a lumii pentru unități de cazare din aceste trei teritorii. În aceste cazuri, Expedia va anula automat rezervarea și va restitui suma integrală tuturor oaspeților care o solicită pentru intrările până pe 29 februarie. 

 

Booking.com a declarat circumstanțe de forță majoră, așa că, în cele două cazuri menționate deja, recomandă hotelurilor să ramburseze orice avans și să nu perceapă cheltuieli de anulare, fie că este vorba de fees, cheltuieli sau alte sume, în timp ce OTA renunță la comisionul său

 

De asemenea, aceștia avertizează unitățile de cazare cu privire la procesul pe care trebuie să îl realizeze pentru anulări, practic prin intermediul platformei sale, deoarece se așteaptă ca mulți dintre clienți să contacteze direct hotelul dacă Booking nu îi poate ajuta imediat. 

În circumstanțe normale, așa cum a recunoscut de Expedia, „echipele noastre de servicii pentru clienți ar lua legătura cu unitatea de cazare înainte de a confirma anularea solicitată de oaspete”. Însă obiectivul acum este altul: „Reducerea volumului de apeluri primite de echipele noastre legate de fiecare dintre unitățile de cazare„, astfel că acestea vor canaliza gestiunile, chiar dacă oaspetele va suna la hotel. 

 

Procesul se va aplica și pentru rezervările nerambursabile, dar în cazul în care oaspetele pur și simplu nu se prezintă fără să fi contactat anterior pentru anulare, hotelul va aplica politica obișnuită. 

 

OTA s-au angajat să-și mențina clienții la zi, având în vedere evoluția constantă a situației. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.