Shadow

Agențiile și turoperatorii au făcut un denunț împotriva Lufthansa la Comisia Europeană

ECTAA (Asociația de Agenții de Turism și Turoperatori Europeni) a decis să depunăplângere oficială la Direcția Generală de Mobilitate și Transporturi a Comisiei Europene (CE) împotriva Grupului Lufthansa pentru decizia sa de a impune o taxă de 16 € aplicabilă începând cu 1 septembrie 2015, pentru rezervările efectuate prin intermediul GDS-urilor. 

La mijlocul lunii iunie, asociația a anunțat că agențiile europene analizau posibilele căi legale împotriva Lufthansa. Grupul german, concret companiile aeriene Lufthansa, Austrian Airlines, Brussels Airlines și Swiss, au anunțat la începutul lunii ca va percepe 16 € pentru rezervările agențiilor prin intermediul GDS-urilor de la 1 septembrie.

Agențiile și turoperatorii au făcut un denunț împotriva Lufthansa la Comisia Europeană
Agențiile și turoperatorii au făcut un denunț împotriva Lufthansa la Comisia Europeană

ECTAA consideră că acțiunea Lufthansa poate constitui o încălcare a Regulamentului Uniunii Europene nº 80/2009, care reglementează Codul de Conduită a GDS-urilor, în special, în ceea ce privește articolele 10.4 și 10.5. De fapt, platforma de rezervare a Lufthansa pentru Agenții intră in definiția de GDS așa cum cum este definit acesta în articolul 2.4 al menționatului Regulament,astfel că Lufthansa ca și „trasnportator matrice”, trebuie să îndeplinească obligațiile care îi revin din articolele menționate mai sus.

Asociația europeană susține căodată ce plataformele alternative ale Grupului Lufthansa au fost analizate, „s-a ajuns la concluzia că acestea nu sunt alternative eficiente nici viabile, deoarece constituie un pas înapoi față de actualul proces de rezervare și emitere extrem de automatizat al GDS-urilor. 

Acum este momentul Comisiei Europene să decidă dacă plataformă intră în sfera de aplicare a Codului de conduită a GDS-ului, precum și dacă Lufthansa respectă obligațiile sale legale. 

ECTAA va continua să investigheze dacă acțiunea Lufthansa ar putea încălca vreo normă europeană de concurență

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.