Shadow

Agențiile de turism, victime ale unui atac cibernetic prin Amadeus

Două agenții de turism din Franța, din grupul Selectur, au fost victime ale unor atacuri cibernetice realizate de hackeri. Acești hackeri au accesat computerele agențiilor și au primit codurile GDS Amadeus pentru a rezerva bilete de avion

 

Modalitatea de funcționare a infractorilor a fost simplă și eficientă, potrivit L’Echo Touristique. Hackerii se conectau de la distanță la computerul unei agenții de turism și preluau codurile de acces ale Amadeus. Apoi, de preferat noaptea, rezervau bilete de avion. Pierderea economică poate ajunge la câteva zeci de mii de euro. O sumă care afectează rentabilitatea distribuitorului său poate chiar afecta viabilitatea acestuia, în funcție de mărimea și puterea financiară a acestuia. 

 

Faptele întâmplate în cele două agenții au fost recunoscute atât de grupul agențiilor Selectur cât și de Amadeus Franța. Majoritatea biletelor rezervate în mod fraudulos au avut destinații africane. Dar se pare că nu este vorba doar de două cazuri și că în ultimele luni alte agenții Selectur au fost hackeate, mai ales în regiunea Parisului.

Cine este responsabil?

Acum trebuie stabilit cine va plăti factura. Totul va depinde de cunoașterea responsabilității pentru deficiența de securitate. Potrivit surselor propriului sector al agențiilor, aceste cazuri de atac cibernetic se datorează, în majoritatea cazurilor, relaxării cu care agenții se comportă în ceea ce privește securitatea digitală

 

Potrivit acestor surse, unele agenții își lasă computerul aprins noaptea, când se recomandă închiderea programelor informatice și PC-ul seara, pentru a le reporni a doua zi dimineața.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.