Shadow

2019, ultimul an de creștere a rezervărilor înainte de intrare în declin până în 2022

Anul acesta va fi ultimul an cu creșteri a rezervărilor de călătorii în Statele Unite, înainte de a începe un ușor declin care va dura până în 2022, potrivit unui raport recent elaborat de Phocuswright. O tendință care s-ar putea extinde și în Europa

 

În 2018, sectorul a crescut cu 5%, beneficiind de momentul bun al economiei, în special în primele trei trimestre. Conform datelor consultantului, vor exista creșteri anuale în 2019, chiar înainte să înceapă să scadă ușor până în 2022. 

 

Pana atunci volumul rezervărilor brute va fi atins 441.000 milioane de dolari (348.000 de milioane de euro). Până acum, în ciuda constrângerilor politice, încrederea și cheltuielile consumatorilor au rămas stabile. 

 

În mijlocul acestui fapt, sectorul călătoriilor online continuă să crească peste media pieței și această tendință va continua până cel puțin în 2022, așa cum se poate observa în grafic. Deși site-urile furnizorilor se așteptau la o creștere ușoara mai mare decât cea a OTA până la sfârșitul anului 2018, adevărul este că echilibrul dintre furnizori și intermediari rămâne practic neschimbat până în 2022. 

 

În general, anul trecut încrederea consumatorilor a avut ca rezultat o creștere a călătoriilor și îmbunătățirea indicatorilor turistici. Companiile aeriene au înregistrat o creștere a pasagerilor cu aproximativ 5% în prima jumătate a anului 2018, iar hotelurile au depășit recordurile, deși al doilea semestru nu a fost la fel de bun. Volatilitatea cu care s-a închis Bursa sau actualul război comercial dintre Statele Unite și China determină mulți directori din sectorul călătoriilor să prevadă o cădere, dar industria s-a bucurat în 2018 de încă un an de câștiguri solide.

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.