Shadow

Cele 10 destinații emergente cu cel mai mare potențial în 2019

Agenția de turism online Booking.com a făcut o selectie a celor zece destinații emergente cu cel mai mare potențial pentru 2019. Printre acestea se numără și enclave precum Palomino, paradisul secret al Colombiei; deșertul iordanian al Wadi Rum sau Laguna de Bacalar, în Mexic. 

 

Aproape jumătate dintre călătorii din întreaga lume, 45% doresc să fie mai îndrăzneți decât în 2018, la momentul alegerii destinației. Un procent care se ridică la 58% în rândul turiștilor cu vârste între 18 și 34 de ani, potrivit concluziilor unui studiu comandat de Booking.com în luna august a anului trecut, cu un eșantion de 21.500 de adulți din 29 de țări care au călătorit în ultimele 12 luni sau aveau de gând să călătorească în următoarele 12 luni. 

 

În plus, raportul indică faptul că 51% dintre respondenți ar dori să cunoască un loc în care nici unul dintre prietenii lor nu a fost

 

Având în vedere aceste date, agenția de turism online afirmă că destinațiile emergente selectate sunt perfecte pentru a fi vizitate în 2019. 

Peisajul deșertului Wadi Rum din Iordania include munți abrupți de arsenic, canioane de culoare roșie și impresionante roci preistorice.

Selecția se bazează pe un raport făcut de analiștii de date ai Booking.com, care au făcut o comparație inter-anuală a rezervărilor internaționale printre destinațiile cu cea mai rapidă creștere. Pentru a fi selectată, fiecare enclavă trebuia să fi primit cel puțin 10.000 de rezervări în anul precedent. Iar rezultatul este următorul:

 

Wadi Rum, Iordania. O enclavă specială pentru a descoperi deșertul, pentru a te bucura de apusuri de soare frumoase și a contempla stelele. 

 

Samarkand, Uzbekistan. Este unul dintre cele mai prospere orașe ale Drumului de Mătase și are multe locuri de interes istoric. 

 

Bacalar, Mexic. Are unul dintre cele mai importante peisaje naturale din lume: Laguna de los Siete Colores (Laguna celor Șapte Culori).

 

Ouarzazate, Maroc. Cunoscută ca poarta de acces spre Sahara, se află la sud de munții Atlas și găzduiește impresionantul oraș fortificat Ait Ben Hadu. 

 

Palomino, Columbia. O destinație pentru a te bucura de natură și de frumoasele sale plaje ale Caraibelui. 

 

Mestia, Georgia. Este un oraș situat în nord-estul Georgiei, la 1.500 de metri deasupra nivelului mării. O enclavă trasee de drumeții și a te bucura de munți și paisaje. 

 

Kigali, Ruanda. Este unul dintre cele mai sigure și mai atractive capitale din Africa. A trecut printr-o mare transformare economică în ultimii 10 ani și are o ofertă gastronomică bună și o ofertă variată pentru viața de noapte. În plus, poate fi vizitat Parcul Național al Vulcanilor și Akagera. 

 

Leeuwarden, Olanda. Este unul dintre cele mai fermecătoare orașe din Olanda, plin de muzee, străzi comerciale și locuri bune de mâncare. În 2018 a fost declarată Capitala Culturală. 

 

Ksamil, Albania. Situat pe Riviera Albaneză, are câteva plaje frumoase, care sunt încă puțin cunoscute. În apropriere se află Butrinto, un oraș antic declarat un sit al Patrimoniului Mondial de către Unesco.

 

Nusa Penida, Indonezia. Este o insula situată pe coasta de sud-est a insulei Bali, cu peisaje umitoare și plaje excelente. 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.