Shadow

WTTC: Criza coronavirusului amenință 50 de milioane de locuri de muncă în sector

World Travel and Tourism Council (WTTC) consideră că criza coronavirusului pune în pericol 50 de milioane de locuri de muncă în sector la nivel mondial, între 12 și 14% din industria turismului, potrivit Maribel Rodríguez, vicepreședinte senior al WTTC

WTTC prevede că 25% din totalul călătoriilor planificate pentru 2020 vor fi anulate, echivalentul a trei luni complete fără activitate, așa cum a detaliat vicepreședintele acestei entități pentru Efe – reunește peste 200 de președinți și șefi ai principalelor companii de turism din lume-. Cu toate acestea, această organizație are încredere că, odată terminat cel mai critic moment, recuperarea va fi rapidă.

Rodríguez a subliniat că turismul și călătoriile generează unul din zece locuri de muncă în lume, iar în următorii ani acest raport va fi mai mare, unul din nouă. În timp ce subliniază rezistența ridicată a sectorului, „foarte obișnuit să facă față situațiilor neașteptate, foarte capabil să treacă mai departe”.

Maribel Rodríguez, vicepreședinte senior al WTTC.

În opinia sa, această criză nu este comparabilă cu nicio altă situație de urgență anterioară, inclusiv cu cea generată de atacurile din 11 septembrie 2001 împotriva Turnurilor Gemene din New York, care a însemnat de asemenea o lovitură severă pentru sector, China nefiind un jucător relevant pe harta lumii în acel moment.

După 11 septembrie, sectorul a durat 26 de luni să se recupereze, iar în 2018 acel răspuns apare în 10 luni. Studiile WTTC arată, de asemenea, că în caz de pandemii, în urmă cu un deceniu era nevoie de aproape 20 de luni pentru ca sectorul să se recupereze, iar acum această cifră este de 10 luni. 

 

Măsuri pentru reactivarea sectorului

Printre măsurile solicitate de World Travel and Tourism Council (WTTC) pentru reactivarea sectorului, politicile fiscale ies în evidență, cu reducerea și eliminarea taxelor pe pasageri aerieni.

De asemenea, solicită ridicarea temporară a regulilor intervalelor de oraruri de zboruri (sloturi), măsură pe care Comisia Europeană o studiază deja pentru a evita ca companiile aeriene să fie nevoite să opereze zborurile lor pentru a nu pierde aceste drepturi de zbor.

Sectorul are nevoie de stimulente pentru a sprijini continuitatea afacerii, în special întreprinderile mici și mijlocii, care vor dura mai mult până la recuperare. 

De asemenea, pentru Maribel Rodríguez este necesară eliminarea sau simplificarea vizelor și stabilirea vizelor flexibile pentru reducerea costurilor și îmbunătățirea timpului, pe lângă eliminarea sau reducerea barierilor „inutile” pentru reducerea presiunii în porturi și aeroporturi.

În cele din urmă, apară creșterea bugetelor pentru promovarea, comercializarea și dezvoltarea produselor în destinații atunci când acestea sunt gata să primească din nou vizitatori, pentru care este crucială colaborarea public-privată și o mai mare cooperare internațională.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.