Shadow

Bruxelles intenționează să ofere o scutire excepțională a normei de sloturi

Comisia Europeană (CE) intenționează să acorde companiilor aeriene o scutire excepțională și în timp limitat de la regula de „utilizare sau pierdere” stabilită în regulamentul de alocare a sloturilor, în special până la data de 30 iunie 2020, pentru a face față scăderii drastice a cererii și restricțiile operaționale ca urmare a pandemiei COVID-19 fără a-și pierde sloturile. Cu câteva zile în urmă, autoritățile de reglementare din Statele Unite au suspendat temporar aceeați regulă, a cărei respectare determină companiile aeriene să zboare avioane aproape goale, pentru a nu rămâne fără drepturile de decolare și aterizare pe aeroporturile unde își desfășoară activitatea. 

„Focarul COVID-19 are un impact major asupra sistemelor noastre de transport, având în vedere legătura strânsă dintre lanțurile de aprovizionare europene, susținute de o rețea extinsă de servicii de marfă pe uscat, mare și aer”, a declarat CE într-un comunicat. Executivul comunitar „lucrează cu statele membre pentru a garanta fluxul de mărfuri esențiale peste granițele terestre„.

„Industria aviației internaționale și europene a fost afectată în mod deosebit” și, după cum a anunțat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la 10 martie, în urma solicitării sectorului aviaiției, a propus o legislație specifică pentru a scuti temporar companiile aeriene de regula de „utilizare sau pierdere” în intervalele orare de zbor sau sloturi.

În conformitate cu această regulă, companiile aeriene trebuie să utilizeze cel puțin 80% din sloturile aeroportului într-o anumită perioadă pentru a le menține în același sezon în anul următor.

Acest lucru a determinat că unele companii aeriene să prefere ca avioanele să zboare goale decât să renunțe la acest drept viitor.

Consiliul Internațional de Aeroporturi din Europa (ACI Europe) a mulțumit propunerea, care acum trebuie aprobată rapid de Parlamentul European și de Consiliul European care reprezintă statele membre ale Uniunii Europene (UE).

 

Eliberate în SUA

În Statele Unite, Administrația Federală a Aviației (FAA) a suspendat temporar și respectarea aceluiași standard, până la data de 31 mai. Companiile aeriene trebuie să utilizeze 80% din permisele lor valabile de decolare și de aterizare pe aeroporturile americane, din cauza pierderii acestora.

Decizia FAA se aplică operațiunilor pe aeroporturile John F. Kennedy și LaGuardia din New York și Newark Liberty din New Jersey, care servește orașului Marelui Mar, precum și aeroporturilor Reagan Washington din capitala țării, O’Hare din Chicago, Aeroportul Internațional din Los Angeles și Aeroportul Internațional din San Francisco.

Scutirea temporară a FAA se va aplica și companiile aeriene străine, atât timp cât țările lor de origine acționează pe principiul recirprocității cu companiile din SUA.

 

Mai multe informații pe:

UE va relaxa norma de utilizare sau pierdere de sloturi pentru a evita zborurile fantomă.

IATA cere solicită suspendarea globală a regulilor de sloturi datorită coronavirusului.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.