Shadow

Viitorul are deja muzeul lui

Muzeul Viitorului s-a deschis în luna februarie publicului în Dubai, fiind una dintre cele mai mari bijuterii arhitecturale, care reprezintă o platformă pentru oamenii de știință, gânditori și cercetători pentru a studia, imagina și proiecta viitorul. Deloc surprinzător, structura sa este una dintre cele mai complexe proiecte de arhitectură de pe planetă, considerată și ca fiind cea mai aerodinamică clădire din lume. Dar, de asemenea, folosește cele mai noi tehnologii de realitate virtuală și augmentată pentru a-și duce vizitatorii într-o călătorie experiență în anul 2071

 

Noua clădire, situată în inima Trade Center al orașului, este un centru științific și intelectual în care cele mai strălucite talente din domeniile științei, tehnolgiei, cercetării și inovației se vor reuni pentru a descoperi soluții pentru lumea de mâine și a aduce idei îndrăznețe la viață. 

 

Muzeul Viitorului reprezintă o foaie de parcurs clară pentru viitorul Dubaiului și Emiratelor Arabe Unite, prin care toate sectoarele vitale vor putea beneficia de viitoarele oportunități economice, de dezvoltare, științifice și umanitare. În plus, va fi un laborator important pentru entitățile și instituțiile guvernamentale și neguvernamentale din Emirat, precum și o fabrică de idei și perspective pentru a înțelege, proiecta și construi viitorul. 

 

Obiectivul său principal este de a conduce mișcarea cunoașterii ca un hub pentru cele mai recente inovații științifice și tehnologice avansate, precum și de a crea o rețea de parteneriate cu instituții și centre științifice și de cercetare de top din lume pentru a găzdui și promova dialoguri aprofundate asupra tendințelor viitorului, care configurează sectoare de dezvoltare, economice, științifice, tehnologice și umanitare. 

Cu o suprafață de 30.000 este distribuit intr-o structură de șapte etaje fără piloni, reprezentând un reper arhitectural, devenind cea mai aerodinamică clădire din lume.

 

Cu o suprafață de 30.000 de metri pătrați, structura fără stâlpi cu șapte etaje reprezintă de asemenea, un nou centru intelectual global. Este un laborator „viu” conceput pentru a stimula spiritul de inovare colaborativă în rândul oamenilor de știință de frunte, pentru a inspira noi soluții inovatoare pentru cele mai mari provocări de mâine și pentru a stimula o nouă eră a descoperirilor științifice în regiune și nu numai. 

 

Ideea este de a transforma acest muzeu într-un punct de întâlnire pentru futuriști, oameni de știință, tehnologi și lideri ai industriei, organizând în mod regulat forumuri, dialoguri, seminarii și sesiuni de cercetare pe tot parcursul anului. Acesta va servi, de asemenea, ca un centru pentru diseminarea cunoștințelor și cercetării care aruncă lumina asupra celor mai importante descoperiri, dezvoltări și tendințe științifice. 

 

Un reper arhitectural 

Din punct de vedere arhitectural, muzeul este o minune inginerească. Este cea mai simplă clădire din lume, fără colțuri ascuțite pe structura sa exterioară. Ridicându-se la o înălțime de 77 de metri, redefinește arhitectura modernă prin utilizarea de noi instrumente și tehnologii. Proiectarea sa a fost realizată de arhitecții Killa Design și consultantul de inginerie Buro Happold

 

De altfel, este considerat unul dintre cele mai mari complexe proiecte de arhitectură din lume, după modelul „parametric design„, o tehnologie tridimensională bazată pe design tehnic avansat. Fațada din oțel inoxidabil a muzeului este formată din 1.024 de panouri pe o suprafață de 17.600 de metri pătrați, fabricate cu brațe robotizate automotizate, ceva fără precedent în regiune. 

 

Cele mai recente știri despre Dubai:

Miami și Dubai conduc recuperarea profiturilor hoteliere

Dubai deschide Expo 2020 cu un an de întârziere din cauza COVID-19

 

Muzeul este alimentat de 4.000 de megawați de energie electrică care este produsă prin energia solară de către panouri conectate la clădire. Fațada este iluminată cu 14.000 de metri de linii luminoase și este decorată cu citate inspiraționale din poezia șeicului Mohammed bin Rashid Al Maktoun, vicepreședinte și prim-ministru al Emiratelor și guvernatorul Dubaiului, în caligafrie arabă, ceea ce o face singura clădire din lume a cărei întreagă fațadă este decorată cu această artă. 

 

Experiența captivantă spre anul 2071

Semnul distinctiv al Muzeului Viitorului este faptul că folosește cele mai noii tehnologii în realitate virtuală și augmentată, analiza big data, inteligență artificială și interacțiunea om-mașină pentru a răspunde la multe întrebări legate de viitorul umanității, orașelor, societăților și vieții pe pământ, până în spațiul cosmic. 

Muzeul are o sală polivalentă cu capacitate pentru peste o mie de persoane, alta sală pentru conferințe și ateliere interactive pentru peste 345 de persoane, și laboratoare de inovare.

 

În interior se află o sală polivalentă cu o capacitate de peste o mie de persoane, iar secțiunile sale includ o sală specială pentru conferințe și ateliere interactive cu o capacitate pentru 345 de persoane. De asemenea, găzduiește laboratoare de inovație pentru sănătate, educație, orașe inteligente, energie și transport, un muzeu permanent al inovațiilor viitoare și laboratoare pentru a genera și testa idei noi, în special în domeniile de dezvoltare legate de provocările critice ale societății

 

Muzeul Viitorului își duce vizitatorii într-o călătorie experiențială care îi transportă în anul 2071, care coincide cu centenarul fondării Emiratelor Arabe Unite. Această călătorie te va duce la o sferă universală la una personală, bazată pe o abordare care subliniază importanța propriei conexiuni cu universul în cadrul unei relații de influență reciprocă și promovează principiul rolului fiecărui individ în modelarea viitorului

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.