Shadow

Noul hotel de lux cu 25 de etaje modifică orizontul Havanei

Un nou hotel mare de lux al grupului indonezian Archipelago InternationalGrand Aston La Habana, și-a deschis ușile în luna martie în capitala cubaneză, adăugând 600 de camere la inventarul orașului și modificând orizontul cu liniile sale moderne care contrastează cu profilul tradițional al Havanei. 

 

Grand Aston La Habana, cu 600 de camere și cu vedere la emblematicul Malecón din Havana, este situat în cartierul El Vedado. 

 

Instalațiile hotelului finanțate cu capital indonezian, cu accente din Asia de Sud-Est, includ o piscină infinită, spa și o selecție de baruri și 8 restaurante, unele la etajul 25. 

După cum este modelul obișnuit in Cuba, statul deține hotelul, care este administrat de Archipelago International. 

 

Acest grup hotelier, cel mai mare din Asia de Sud-Est, desfășoară o expansiune agresivă în Caraibe. În Cuba gestionează deja trei hoteluri și intenționează să deschidă încă două anul acesta, pe lângă Grand Aston La Habana, inclusiv unul în Varadero. 

 

Compania hotelieră, prima din Asia de Sud-Est, are 200 de proprietăți și proiecte, cu peste 30.000 de camere în total, conform propriilor date. 

 

Sectorul turistic cubanez, ca și cel global, trece printr-un moment complex din cauza pandemiei. La acestea se adaugă și efectele crizei economice de pe insulă. 

 

Cuba a primit anul trecut 573.944 de călători internaționali, cu 60% mai puțin decât în 2020, potrivit Oficiului Național de Statistică și Informații (ONEI). 

 

În ciuda omicronului și invadării Ucrainei de către Rusia, care a făcut ca turismul rusesc să se prăbușească în martie, prima piață turistică din Cuba în 2020 și 2021, Ministerul Economiei și Planificării (EP) estimează ca anul acesta se va atinge obiectivul celor 2,5 milioane de vizitatori internaționali. 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.