Shadow

UNWTO: Turismul mondial va recupera în acest an 90% din cifrele din 2019

În perioada ianuarie-septembrie, 975 de milioane de turiști au fost înregistrați în întreaga lume, cu 38% mai mulți decât în aceeași perioada din 2022, potrivit datelor Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO). Astfel, turismul a recuperat 87% din nivelurile de dinaintea pandemiei, ceea ce „plasează sectorul pe drumul bun pentru a se redresa cu aproape 90% până la sfârșitul anului”, potrivit organizației.

Turismul internațional este pe cale să revină în totalitate la nivelurile de dinaintea pandemiei până în 2024, în ciuda  provocărilor economice, cum ar fi inflația ridicată și producția globală slabă. precum și a tensiunilor și conflictelor geopolitice, explică UNWTO.

Potrivit Barometrului Mondial al Turismului, destinațiile din întreaga lume au primit cu 22% mai mulți turiști internaționali în al treilea trimestru din 2023, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, reflectând un sezon estival puternic în emisfera nordică.

Sosirile de călători au atins 91% din nivelurile anterioare pandemiei în al treilea trimestru, ajungând la 92% în iulie, cea mai bună lună de până acum de la începutul pandemiei. 

OMT recuperare turistică
Recuperarea sosirilor călătoriilor internaționale. Sursă: UNWTO.

„Cele mai recente date ale UNWTO arată că turismul internațional și-a revenit aproape în totalitate după criza fără precedent din perioada ICIDH-19 si ca multe destinații au atins sau chiar au depășit numărul de sosiri și încasări de dinaintea pandemiei”, a declarat secretarul general al UNWTO, Zurab Pololikashvili.

Recuperare pe regiuni

Orientul Mijlociu

Continuă să conducă redresarea în termeni relativi, cu sosiri cu 20% peste nivelurile anterioare pandemiei până în septembrie. Este singura regiune din lume care a depășit nivelurile din 2019 în această perioadă.

Măsurile de facilitare a eliberării vizelor, dezvoltarea de noi destinații, investiții în noi proiecte legate de turism și găzduirea de evenimente majore au contribuit la această îmbunătățire.

Europa

A primit 550 de milioane de vizitatori, adică 56% din totalul mondial. Aceasta reprezintă 94% din nivelurile de dinaintea pandemiei. Revenirea a fost susținută de o cerere intraregională solidă, precum și de o cerere puternică din partea Statele Unite.

Africa

A recuperat 92% din vizitatori de dinaintea pandemiei.

Americile

Sosirile pe acest continent au atins 88% din cifrele din 2019, regiunea beneficiind de cererea puternică din SUA, în special către destinațiile din Caraibe.

Asia și Pacific

Acestea au ajuns la 62% din nivelurile de dinaintea pandemiei din cauza redeschiderii mai lente a călătoriilor internaționale. Cu toate acestea, rezultatele sunt amestecate, Asia de Sud recâștigând 95% din nivelurile de dinaintea pandemiei, iar Asia de Nord-Est aproximativ 50%.

OMT recuperare turistică
Recuperea turismului în acest an în comprație cu 2019, în funcție de regiunile lumii. Sursă: UNWTO.

Stimularea cheltuielilor în turism

În ceea ce privește cheltuielile, Germania și Statele Unite au cheltuit cu 13% și, respectiv, 11% mai mult pentru turismul emițător decât în aceleași nouă luni din 2019, în timp ce Italia a cheltuit cu 16% mai mult până în august.

Veniturile din turismul internațional ar putea ajunge la 1,4 miliarde de dolari până în 2023 (aproximativ 1,3 miliarde de euro), aproximativ 93% din cele 1,5 miliarde de dolari (aproximativ 1,4 miliarde de euro) obținute de destinații în 2019.

Mai multe date ale UNWTO

Turismul internațional reprezintă acum 84% din nivelurile din 2019

Turismul își revine, cu 235 de milioane de călători în trei luni

Recuperarea totală a turismului in lume: va trebui să așteptăm până în 2025

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.