Shadow

Turismul internațional reprezintă acum 84% din nivelurile din 2019

În perioada ianuarie-iulie, numărul sosirilor turistice internaționale a ajuns la 84% din nivelurile de dinaintea pandemiei, potrivit celor mai recente date ale Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO). Mai exact, au fost înregistrați 700 de milioane de călători, cu 43% mai mulți decât în aceleași luni din 2022, Orientul Mijlociu, Europa și Africa fiind în fruntea redresării sectorului. Până la sfârșitul anului, organizația estimează că vor fi atinse între 80% și 95% din nivelurile de dinaintea crizei sanitare. 

„Cererea de turism continuă să arate o rezistență remarcabilă și o redresare susținută, chiar și în fața provocărilor economice și geopolitice”. Așa reiese din nou ediția Barometrului Mondial al Turismului al UNWTO, care este publicat de patru ori pe an.

Studiul subliniază că luna iulie a fost cea mai aglomerată, cu 145 de milioane de călătorii internaționale, aproximativ 20% din totalul primelor șapte luni ale anului 2023.

„Datele UNWTO arată încă o dată că turismul își revine puternic în toate părțile lumii”, spune secretarul general al UNWTO, Zurab Pololikashvili.

Toate regiunile lumii au înregistrat rate puternice de redresare în primele șapte luni ale anului 2023, impulsionate de cererea de călătorii internaționale de pe mai multe piețe externe importante.

Turismul international reprezintă acum 84% din nivelurile pre-covid
Turismul demonstrează „o rezistență remarcabilă și o redresare susținută”, afirmă secretarul general al UNWTO, Zurab Pololikashvili.

Orientul Mijlociu a înregistrat cea mai bună performanță, cu sosiri cu 20% peste nivelurile anterioare pandemiei. Rămâne singura regiune de până acum care a depășit nivelurile din 2019.

Europa a atins 91% din nivelurile de dinaintea de COVID, susținută de cererea intraregională puternică și de călătoriile din Statele Unite.

Africa arecuperat 92% din vizitatorii de dinaintea crizei, iar America 87%.

În Asia și Pacific, redresarea s-a accelerat până la 61% din nivelurile de sosiri de dinaintea pandemiei, ca urmare a deschiderii multor destinații și piețe sursă la sfârșitul anului 2022 și la începutul acestui an.

Creștere mai moderată în următoarele luni

Privind în perspectivă, UNWTO estimează că până la sfârșitului anului 2023 se vor atinge între 80% și 95% din nivelurile de dinaintea pandemiei. Perspectivele pentru ultima jumătate a anului indică o continuare a redresării, conform celui mai recent Indice de Încredere a UNWTO, deși intr-un ritm mai moderat după sezonul de vârf al călătoriilor din iunie-august.

Rezultatele din ultimele luni ale anului vor fi determinate de cererea încă scăzută și de creșterea conectivității aeriene, în special în Asia-Pacific, unde redresarea este încă moderată.

Se așteaptă că redeschiderea Chinei și a altor piețe și destinații asiatice să continue să stimuleze călătoriile atât în interiorul regiunii, cât și în unele părți ale lumii.

Printre principalele riscuri, Grupul de experți al UNWTO subliniază că „mediul economic dificil rămâne un factor critic pentru redresarea eficientă a turismului internațional în 2023″.

Inflația persistentă și creșterea prețului petrolului au scumpit costurile de transport și cazare, ceea ce ar putea influența modelele de cheltuieli pentru restul anului, deoarece turiștii caută din ce în ce mai mult un raport bun calitate-preț, călătoresc mai aproape de casă și fac călătorii mai scurte.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.