Shadow

Unde a preferat să călătorească generația T britanică în 2023, iar în 2024?

Asociația britanică a patronatelor agențiilor de turism ABTA a numit „Generația T” tinerii care au în prezent între 18 și 24 de ani (încă nu există un consens general asupra acestei denumiri) și a realizat un studiu care arată că în 2024, aceștia vor reprezenta grupul de vârstă cel mai prolific în ceea ce privește călătoriile. Se știe că în 2023 au ales în mare parte Spania, Franța și Italia, se va repeta acest lucru și anul viitor sau își vor schimba tendința?

Organizația de afaceri si-a prezentat concluziile privind performantele pieței britanice a turismului în cadrul conferinței sale anuale Travel Trends, dezvăluind tendințele de călătorie în 2024 ale Generației T, denumită așa de ABTA datorită „entuziasmului lor pentru călătorii”. De fapt, aproape trei sferturi (72%) dintre aceștia intenționează să plece în străinătate în următoarele 12 luni, cel mai mare număr din orice grup de vârstă.

Unde a preferat să călătorească generația T britanică în 2023, iar în 2024?
Destinațiile internațiile preferate de Generația T și emitentul britanic în general în 2023. Sursă: ABTA

City break-urile sunt principala lor opțiune pentru anul viitor, deși sunt deschiși la o gamă largă de posibilități de călătorie. Aceștia sunt „de aproape trei ori mai predispuși decât un călător mediu să facă o vacanță de aventură” în 2024. Și „de două ori mai probabil să campeze, să se îndrepte către un eveniment sportiv major, să facă o vacanță cu trenul și să facă o pauză pentru mâncare și băutură”, a precizat organizația patronală.

Destinațiile internaționale în care Generația T plănuiește să călătorească în 2024 sunt, în această ordine: Italia, Franța, Statele Unite, Spania, care este destinația preferată de piața britanică de outbound în general, și Germania. 

„În timp ce Generația T are în mod clar un apetit puternic pentru călătorii în anul care vine, este, de asemenea, grupul de vârstă cel mai probabil să își modifice planurile de vacanță din cauza costului vieții”, a avertizat ABTA. În această ordine de idei, aceasta a subliniat în studiul său că 93% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani spun că evoluția costului vieții va avea un impact asupra planurilor lor de călătorie.

Unde a preferat să călătorească generația T britanică în 2023, iar în 2024?
Destinațiile internaționale care ar fi preferate de Generația T și emitentul britanic în general în 2024. Sursă: ABTA

În ciuda acestei restricții asupra finanțelor lor, doar 4% or renunța la călătorii în compație cu 10% în cazul populației generale. În schimb, aceștia devin creativi pentru a reduce costurile: o treime (32%) intenționează să rezerve o cazare mai ieftină, 27% vor reduce durata vacanței, un sfert vor mânca mai puțin la restaurant în vacanță (25%) și 24% vor alege opțiuni de transport mai ieftine.

Mai multe informații despre piața britanică

Se simt britanicii în siguranță atunci când călătoresc în străinătate?

Rezervări hoteliere: germanii sunt optimiști, britanicii rămân în urmă

Tinerii din Generația T „și-au luat în medie câte 2,7 vacanțe în străinătate în ultimele 12 luni, față de 2,2 vacanțe în străinătate în precedentele 12 luni”, a explicat Graeme Buck, directorul de comunicare al ABTA, care a subliniat că acest grup „a luat mai multe vacanțe de șapte zile sau mai mult”, decât oricare altul.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.