Shadow

Turcia: acestea sunt cifrele redresării turismului

Redresarea turismului avansează și în Turcia. În iunie anul trecut, această țară a primit 5 milioane de călători internaționali și în primele șase luni ale anului are deja 16,3 milioane de turiști și 13.852 milioane de euro venituri. 

 

În acest fel, numărul călătorilor care au sosit în iunie a crescut cu 144% față de aceeași lună din 2021, când au intrat două milioane de călători, potrivit statisticilor Ministerului Turismului. În primele șase luni ale anului, sosirea străinilor a crescut cu 185% față de aceeași perioadă din 2021

 

Principala piață în iunie a fost cea germană, cu 718.838 de călători (14,3% din total), urmată de cea rusă, cu 602.015 de turiști (12%), britanică, cu 453.809 (9%), și într-o mai mică măsură cea bulgară și iraniană. 

 

La fel, în acumulat până în iunie, principalii emitenți turistici sunt Germania, cu 2 milioane de călători (12,4%), Rusia, cu 1,4 milioane (8,9%) și Regatul Unit, cu 1,2 milioane (7,7%). 

 

Antalya și Istanbul au fost cele mai vizitate provincii, cu 1,7 și, respectiv, 1,4 milioane de călători. 

Numărul călătorilor care au ajuns în iunie în Turcia în iunie a crescut cu 144%. Fotografie: Meg Jerrad on Unsplash.

 

Venituri

Între timp, încasările din turism aproape s-au triplat în al doilea trimestru, crescând cu 190% față de anul precedent, la 8,526 miliarde de euro (8,717 miliarde de dolari), potrivit institutului național de statistică din Turcia. În prima jumătate a anului, acestea s-au ridicat la 13.852 milioane de euro (14.171 milioane de dolari). 

Sursă: Tukstat.

 

Sectorul a fost ajutat de scăderea lirei, care a pierdut cu 44% față de dolar anul trecut și cu 27% până în acest an, făcând Turcia mai ieftină pentru turiștii străini. 

 

Această slăbiciune a lirei este o sabie cu două tăișuri, deoarece deși atrage călătorul internațional, a însemnat o încetinire a pieței naționale, cu o inflație anuală de aproape 80% care consumă venitul disponibil al turcilor, potrivit Reuters. 

 

Ministrul Turismului, Mehmet Ersoy, a explicat că obiectivul țării să ajungă la 47 de milioane de turiști în acest an și 36 de miliarde de euro venituri

 

Trebuie amintit faptul că 2019 a fost un an record pentru Turcia cu sosirea a 51,9 milioane de turiști. 

 

Mai multe despre această destinație:

TUI se concentrează pe Turcia: extinde capacitatea la 1,5 milioane de locuri

Wanda a deschis în Turcia, primul său hotel de gestiune internațională

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.