Shadow

Tunisia intră în Topul 5 al celor mai bune destinații de familie ale DER Touristik

Turoperatorul german DER Touristik a publicat barometrul său, în care, printre alte date, evidențiază clasamentul destinațiilor preferate pentru turismul de familie, care anul acesta prezintă o noutate interesantă, deoarece Tunisia a intrat în Top 5 pe ultima poziție, câștigând trei locuri față de 2022, când se află pe locul opt în clasament. 

Potrivit angrosistului german, Tunisia a convins piața germană de outbound în acest sezon de vârf datorită „prețurilor scăzute, raportului calitate-preț foarte bun, timpului de zbor relativ scurt, diferenței mici de fus orar si infrastructurii hoteliere orientate spre familie, cu mini cluburi și diverse facilități sportive și de agrement”, a precizat DER Touristik.

Țara din nordul Africi în care turism crește în mod exponențial.
Familiile au un interes din ce în ce mai mare pentru a călători în Tunisia. Sursă: arhivă.

În rest, nu s-au înregistrat prea multe mișcări în Topul 5 menționat mai sus, restul pozițiilor rămânând neschimbate, în această ordine: Turcia, Spania, Grecia și Germania. Italia, care a închis clasamentul în 2022, împarte acum spațiul cu țara nord-africană. De asemenea, Tunisia a fost promovată anul acesta ca și destinație de operatorii de turism din Spania.

Tunisia a experimentat o creștere puternică în rândul turismului de familie german: cu o creștere de 93%, conform barometrului DER Touristik.

Destinația în sine a abordat și ea sezonul 2023 cu optimism, iar acest lucru pare să fi dat roade. Potrivit previziunilor autorităților tunisiene, anul ar trebui să se încheie cu șase milioane de turiști, iar acestea au anticipat o performanță bună și în sezonul de iarnă. în acest sens, zborurile sunt suplimentate.

Mai mult turism de familie

Barometrul DER Touristik a arătat, de asemenea, că numărul de rezervări pentru familii a crescut cu 6% pentru Dertour și brandurile sale surori în această vară, comparativ cu vara trecută. „Asistăm la o vară foarte puternică pentru călătoriile în familie. Destinația stea absolută în ascensiune este Tunisia, care se află la egalitate cu Italia în clasament”, a declarat Sven Schikarsky.

Dar, revenind la clasament, mai mult de o cincime (22%) dintre familii își petrec vacanța de vară în Turcia, ceea ce o situează în fruntea clasamentului. Pe locul al doilea se află Spania, cu Insulele Canare și Insulele Baleare, unde 17% dintre familii își petrec vacanța în această vară. Acestea sunt urmate de Grecia, aleasă de 13% dintre familii; în timp ce Germania se află pe locul patru, cu o pondere de 8%.

Mai multe informații despre DER Touristik:

Turoperatorii germani pun ordine în brandurile lor hoteliere

Turcia este în urmă: va stabili ritmul vânzărilor în vara anului 2023?

Tunisia și Italia se află amândouă pe locul cinci, cu 6% din vacanțele în familie în fiecare țară. Comparativ cu anul trecut, Tunisia aproape că și-a dublat numărul de rezervări pentru familii și a urcat trei locuri pe scara popularității. Acesta este un echilibru bun pentru această destinație și un concurent de urmărit în 2024.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.