Shadow

TUI va returna un alt ajutor de 730 de milioane de euro de la guvernul german

Compania germană TUI Group continuă returnarea ajutorului de stat care a salvat compania în timpul pandemiei de COVID-19. În iulie a rambursat 725 de milioane de euro, iar acum tocmai a încheiat un acord cu guvernul german pentru a returna cel puțin 730 de milioane de euro. 

Acordul la care s-a ajuns prevede că cel mai mare operator de turism din lume va returna integral participarea tacită oferită de Fondul de Stabilizare Economică (FSM) al Guvernului, precum și o obligațiune garantată rămasă până la sfârșitul anului 2023, după cum a explicat compania. De asemenea, a detaliat ca rambursările vor fi refinanțate prin majorări de capital.

Mai multe date despre aceste ajutoare publice

TUI returnează 725 de milioane de euro din ajutorul public

TUI începe să returneze ajutorul de stat pentru COVID

TUI majorează capitalul pentru a accelera plata ajutorului de stat

TUI va primi aproximativ 2 miliarde de euro printr-un împrumut de stat

Sediul celui mai mare grup turistic.

Acordul la care s-a ajuns prevede că grupul turistic va recupera drepturile opțiune asupra acțiunilor TUI deținute de FSM. În plus, compania germană intenționează să reducă semnificativ liniile de credit oferite de banca de stat germană pentru reconstrucție și dezvoltare (KfW).

„TUI este din nou stabil și pe cale să revină la o creștere profitabilă”, a spus directorul executiv Sebastian Ebel, citând afacerile din vara acestui an. 

Trebuie amintit că atât guvernul german, cât și băncile private au pus resurse financiare la dispoziția Grupului TUI în cadrul a trei pachete de stabilizare.

Mai multe date

Vara 2022: TUI are încredere ca va ajunge la rezervările din 2019

TUI, cu vânzări pentru noiembrie și decembrie la 81% din pre-pandemie

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.