Shadow

TUI majorează capitalul pentru a accelera plata ajutorului de stat

Gigantul german TUI Group, cel mai mare operator de turism din lume a început de la 1 aprilie să ramburseze ajutorul de stat pe care l-a primit din cauza pandemiei: a rambursat 700 de milioane din liniile de credit oferite în timpul crizei coronavirusului de guvernul german. Acum, grupul vrea să accelereze aceste rambursări pentru a-și reduce efectul de levier, astfel că a anunțat o majorare de capital pentru a face o a doua plată în valoare de 671 de milioane. „Implementăm ceea ce am anunțat și ne-am angajat: rambursarea suplimentară a ajutorului pentru COVID și o facem cât mai repede posibil”, explică CEO-ul companiei, Fritz Joussen

 

Consiliul Executiv și Consiliul de Supraveghere al TUI au decis marți să lanseze o majorare de capital cu contribuții în numerar, excluzând drepturile de subscriere a acționarilor. Veniturile din această extindere și resursele de numerar existente vor fi utilizate pentru plata a 671 milioane de euro garantați de fondul de stabilizare economică al Guvernului Germaniei

 

Astfel, TUI urmează să emită în jur de 162 de milioane de acțiuni noi, ceea ce echivalează cu aproximativ 10% din capitalul social al grupului. Noile unități vor fi oferite exclusiv investitorilor instituționali. 

 

Obiectivul nostru este să ne întoarcem rapid pe drumul cel bun și să ne concentrâm din nou pe creștere. Navigăm pe ape stabile, piața este intactă și ne așteptăm la o vară puternică în călătorii și un an fiscal bun”, spune Joussen. 

Sediul grupului

 

În plus, grupul va reduce, de asemenea, liniile de credit restante de la bancă centrală germană (KfW) cu 336 de milioane de euro, până la 2,1 miliarde euro, pe măsură ce criza va continua să se atenueze. 

 

Profiturile

În consecință, pe lângă linia de credit KfW, restul finanțărilor publice (FSE) pentru TUI va fi obligațiunea de aproximativ 59 de milioane de euro cu warantt-uri convertibile în acțiuni și Ajutorul Silențios I, de asemenea, convertibil în acțiuni, de 420 de milioane de euro”, detaliază grupul. 

 

„Pentru actualul 2022, așadar, ne așteptăm să revenim la câștiguri semnificativ pozitive. Odată cu transformarea și alinierea Grupului, TUI este mai agil și mai eficient. Aceasta este baza pentru a continua să reducă constant și rapid suportul datorat pentru COVID și să ne reducem datoria și costul dobânzilor”, indică CEO-ul companiei. 

 

Tocmai săptămâna trecută a raportat că în prima jumătate a anului financiar, început în octombrie, TUI a înmulțit numărul de clienți cu 10, ajungând la 1,9 milioane de călători, și speră să ajungă la 11 milioane, combinând iarna 2021/2022 și vara 2022. Prognozele lor pentru sezonul de vârf sunt bune, pentru că în prezent rezervările sunt la 85% din vara anului 2019. Așteptarea este să se „atingă aproape” nivelul pre-pandemic. 

 

În aceste fel, Joussen a prezis că 2022 „va fi un an financiar bun”, datorită cererii mari de călătorii și a prezis că, după doi ani de criză, „TUI va fi din nou profitabil”. 

 

Mai multe informații în știrile:

TUI începe să returneze ajutorul de stat pentru COVID

TUI își extinde liniile de credit de 4,7 miliarde de euro până în vara anului 2024

TUI Group optimist după semnarea celui de-al treilea pachet de ajutor de 1,8 miliarde €

TUI a semnat pentru un nou ajutor de 1.200 milioane de euro

TUI va primi aproximativ 2 miliarde de euro printr-un împrumut de stat

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.