Shadow

TUI pierde 256 M€ în primul trimestru, în scădere cu 33,4%

Grupul de turism TUI a pierdut 256,1 milioane de euro în primul trimestru al exercițiului financiar 2023, cu 33,4% mai puțin decât anul precedent. În plus, acesta intenționează să ramburseze un nou ajutor de stat printr-o majorare de capital. Directorul general al companiei, Sebastian Ebel, a declarat astăzi că cifrele de rezervări pentru vară sunt încurajatoare. 

În primul trimestru al exercițiului financiar 2022/2023, care a început în octombrie, a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 3.750,5 milioane de euro, cu 58,3% mai mult decât în anul precedent, a anunțat marți grupul de turism german. În această perioadă a înregistrat o pierdere operațională de 158,7 milioane de euro, cu 41,5% mai mică decât în anul precedent.

Hotelurile au avut un profit operational de 71,3 milioane de euro (-13,5%), gradul de ocupare a crescut cu 11 puncte procentuale, la 75% iar prețul mediu zilnic al patului a crescut cu 20% față de anul trecut, până la 86 de euro.

Croazierele au obținut un profit operațional de 0,2 milioane de euro (față de o pierdere de 32 de milioane de euro cu un an mai devreme), datorită creșterii capacității și a unei mai bune utilizări a flotei, care a redevenit complet operațională.

Piețele regionale și companiile aeriene au avut o pierdere operațională de 196,5 milioane de euro, cu 28% mai mică decât în anul precedent, ca urmare a creșterii prețurilor și a cererii.

TUI și-a propus să ramburseze mai multe ajutoare de stat cu o majorare de capital.

În timpul prezentării rezultatelor, directorul general al TUI, Sebastian Ebel, a explicat că „strategia los este clară:  calitate, disciplină în materie de costuri și cotă de piață„. De asemenea, el a precizat că cifrele de rezervări pentru vară sunt încurajatoare și a anunțat că la adunarea generală virtuală a acționarilor, care va avea loc astăzi, vor iniția ultimii pași pentru refinanțarea ajutorului de stat primit.

TUI trebuie să ramburseze o participație tacită cu o valoare nominală de 420 de milioane de euro și partea rămasă a unei obligațiuni garantate de guvernul german cu o valoare nominală  de 59 de milioane de euro. 

Statul german are dreptul de a converti aceste două instrumente în acțiuni TUI la un preț de un euro pe acțiune până la sfârșitul anului 2023 pentru a permite rambursarea.

În plus, TUI dorește să ramburseze liniile de credit ale băncii publice KfW.

Mai multe informații despre rambursarea ajutoarelor:

TUI va returna un alt ajutor de 730 de milioane de euro de la guvernul german

TUI returnează 725 de milioane de euro din ajutorul public

TUI începe să returneze ajutorul de stat pentru COVID

În primul trimestru al exercițiului financiar 2023, 3,3 milioane de persoane au călătorit în vacanță cu TUI, cu un milion mai mult decât în anul precedent. În plus, cererea din ultimele patru săptămâni a depășit nivelul de dinaintea crizei pandemice și prețurile medii sunt mai mari, astfel că TUI își confirmă așteptările pentru întregul an.

Rezervările pentru această iarnă și pentru vara anului 2023 ajung la 8,7 milioane, ca urmare a creșterii cererii în Regatul Unit și Germania. 

Prețurile medii în iarna 2022 și 2023 sunt deja cu 8% mai mari decât anul trecut. „În comparație cu iarna de dinaintea pandemiei, prețurile sunt cu 29% mai mari”, potrivit TUI.

Rezervările pentru vara viitoare se află într-un stadiu incipient, dar prețurile sunt deja cu 2% mai mari decât anul trecut, iar în comparație cu prețurile medii de dinaintea pandemiei, creșterea este de 24%.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.