Shadow

TUI își reduce pierderile la 227 milioane de euro în ultimul an

Grupul german de turism TUI a pierdut 277,3 milioane de euro în exercițiul financiar 2021/2022, de aproape nouă ori mai puțin decât cu un an în urmă din cauza redresării turismului de vară. 

TUI a informat că facturarea a crescut în ultimul său exercițiu financiar, încheiat în septembrie, la aproape 15.545 milioane de euro, cu 249,7% mai mult decât cu un an în urmă.

De asemenea, a obținut un profit operațional de 320 de milioane de euro, față de pierderea de 2.012,8 milioane de euro anul trecut.

Noul CEO al TUI, Sebastian Ebel, a declarat când a prezentat cifrele că „vara a fost puternică la TUI”.

Acum, compania se va concentra pe „creșterea profitabilă cu produse noi, clienți noi și o cotă de piață mai mare”, a adăugat Ebel.

În plus, potrivit lui Ebel, TUI vrea să reducă datoria și să-și consolideze bilanțul.

Sebastian Ebel.

TUI a convenit cu guvernul german cu privire la restituirea integrală a ajutorului primit în timpul pandemiei și intenționează să restituie 420 de milioane de euro din participația tacită și 59 de milioane de euro din obligațiuni subscrise de fondul de stabilizare economică până la sfârșitul anului 2023.

De asemenea, dorește să reducă semnificativ liniile de credit acordate de Banca Germană de Credit pentru Reconstrucție și Dezvoltare (KfW), care se ridică acum la 2,1 miliarde de euro.

Pentru a finanța rambursarea ajutorului, TUI va efectua două majorări de capital.

La finalele lunii septembrie avea datorii financiare nete de 8.168,6 milioane de euro (6.240,3 milioane de euro cu un an mai devreme).

Mai multe știri legate de:

TUI returnează 725 de milioane de euro din ajutorul public

 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.