Shadow

TUI se va delista de la Bursa de Valori din Londra dacă va fi aprobată de 75% din acționarii săi

TUI Group ar putea să se delisteze de la London Stock Exchange dacă va obține sprijinul acționarilor pentru a-și muta întreaga activitate la Frankfurt, unde are în prezent o listare secundară. Conducerea grupului a argumentat această decizie miercuri, cu ocazia prezentării rezultatelor sale pentru anul încheiat la 30 septembrie 2023, spunând că este vorba despre optimizarea afacerii și nu se datorează unor motive politice legate de Brexit

TUI este listată a Bursa de Valori din Londra din 2014, în urma fuziunii dintre TUI Travel și TUI AG, care a fost aprobată în luna octombrie a aceluiași an. Acum, decizia de a părăsi piața bursiera va fi supusă aprobării tuturor acționarilor la următoarea Adunare Generală programată pentru luna februarie, iar pentru că această mutare să se realizeze, trebuie să aibă votul favorabil a 75% dintre acționari.

Grupul de turism a încheiat întregul exercițiu financiar 2023, pe care compania îl închide la sfârșitul lunii septembrie cu o cifră de afaceri totală de 20,665 de miliarde de euro cu 25% mai mult decât în 2022 și un EBITDA ajustat de 977 milioane de euro, ceea ce reprezintă o creștere de 139%, adică cu 568 de milioane de euro mai mult. 

În documentul de prezentare a rezultatelor, compania a anunțat că ia în considerare posibilitatea de a-și simplifica structura de listare, ceea ce, în opinia sa, ar fi benefic pentru companie, și că intenționează să se mute la MDAX, indicele bursier german.

TUI planea dejar de cotizar en la Bolsa de Londres

TUI a explicat că în ultimii patru ani a avut loc „o migrație remarcabilă a lichidităților” din Regatul Unit către piețele bursiere germane și că aceasta mutarea ar putea „îmbunătăți potențialul” profitul acțiunilor TUI.  Aceasta a adăugat ca mutarea ar putea ajuta compania să facă față reglementărilor UE privind proprietatea asupra companiilor aeriene și să taie costurile. 

Directorul general al TUI Group, Sebastian Ebel, a precizat că decizia nu diminuează importanța pieței britanice pentru grup și nu este motivată „politic”, afirmând că nu se datorează Brexit-ului. Mathias Kiep, directorul financiar al grupului, a declarat că principalul motiv pentru care a luat în considerare retragerea din FTSE 250 al London Stock Exchange este că 75% din acțiunile companiei sunt tranzacționate în Germania.

Mai multe informații despre subiect:

Rezervările TUI au crescut cu 5%: gigantul va avea profit

TUI relansează First Choice cu pachete fără zboruri pentru tineri

Vara 2023: TUI a recuperat 95% din rezervările pentru 2019

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.