Shadow

Orașele europene în care ai cele mai mari șanse să fii surprins de o grevă

Dreptul la grevă este garantat în țările europene, iar lucrătorii de pe întregul continent îl folosesc adesea ca formă de protest. Fie că este vorba de asistentele medicale din Regatul Unit care cer salarii mai echitabile sau de francezii care refuză reforma pensiilor, toată lumea face grevă în speranța unei schimbări. Grevele duc de obicei la perturbări într-un anumit sector, ceea ce poate face uneori ca deplasările să fie mai puțin dificile. De aceea, portalul de rezervări de închirieri de vacanțe Holidu și Spain-Holiday au analizat datele Organizației Internaționale a Muncii (ILO) pentru a dezvălui orașele care au cunoscut cele mai multe greve între 2009 și 2019

1.- Paris

Nu este surprinzător faptul că Parisul se află în fruntea acestui clasament, având cel mai mare număr de publicații în mass-media despre grevele sale. La fel ca în cazul majorității capitalelor, Parisul este adesea punctul de întâlnire al protestatarilor din întreaga țară atunci când are loc o întrerupere a activității. Franța are, de asemenea, cel mai mare număr mediu de zile nelucrate din cauza grevelor și a blocajelor din acest deceniu. Unele sunt regulate: de exemplu, în fiecare an, personalul operatorilor de trenuri intră în grevă pentru a cere condiții de muncă mai bune și salarii mai echitabile, perturbând transportul feroviar din țară.

2.- Londra 

În timp ce Regatul Unit are al treilea cel mai mare număr de zile nelucrate din cauza grevelor între 2009 și 2019, Londra are cel mai mare volum de căutare pentru cuvântul cheie „grevă” și al doilea cel mai mare număr de postări pentru această solicitare, ceea ce demonstrează popularitatea în rândul utilizatorilor online. Londra este scena a numeroase greve și proteste, de la personalul din spitale la lucrătorii feroviari și profesori.

Orașele europene în care ai cele mai mari șanse să fii surprins de o grevă
Franța ocupă prima poziție în clasamentul Holidu al țărilor cu cel mai multe zile de grevă, potrivit ILO.

3.- Madrid

Spania urmează îndeaproape după Franța în acest clasament, cu al doilea cel mai mare număr de zile medii nelucrate între 2009 și 2019. Madridul este locul ales de majoritatea lucrătorilor pentru a-și exprima cu fermitate revendicările. Capitala acumulează un număr mare de căutări pe Google și de postări legate de grevele sale, ceea ce pare să indice ca oprirea lucrului este o tendință recurentă în această țară.

4.- Barcelona

Muncitorii din Barcelona recurg adesea la greve pentru a se face auziți, Dovada în acest sens este că orașul include volume mai mari de căutări și publicații legate de greve, de exemplu, cea a taximetriștilor care cer o revizuire a legii care le reglementează.

5.- Marsilia

Din nou, așa cum era de așteptat, Franța se află în fruntea listei, cu Marsilia fiind în centrul scenei, deoarece de fiecare dată când au loc proteste majore la Paris, aceeași mișcare este replicată în orașele franceze mai mari, iar Marsilia nu face excepție. Cea mai recentă demonstrație a fost împotriva reformei pensiilor, care a adunat peste 20.000 de persoane în centrul orașului.

Trebuie remarcat faptul că, după cum indică cei de la Holidu, bazele de date ale Organizației Internaționale a Muncii nu au date disponibile între 2009 și 2019 pentru țări precum Italia și Grecia, iar altele sunt incomplete, așa că a fost calculată o medie, deși „colectarea datelor poate fi supusă interpretării”.

Alte clasamente ale Holidu:

Top cele mai aglomerate destinații din Europa

Top 50 cele mai populare orașe din Europa pe TikTok

Clasamentul celor mai bune (și mai proaste) aeroporturi din Europa

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.