Shadow

Transformarea clădirilor istorice în hoteluri tip boutique, în creștere în Regatul Unit

Piața investițiilor hoteliere nu se oprește în Regatul Unit, nici măcar în cele mai grave momente ale pandemiei. Mai mult, Londra continuă să fie destinația preferată pentru lanțurile nord-americane de a intra în Europa. Țara arată, de asemenea, tendințe care pot fi replicate în alte locuri, cum ar fi conversia în creștere a clădirilor istorice în hoteluri tip boutique, care nu este ceva nou, dar care a fost consolidată în criza pe care o trăim; sau importanța crescândă a ofertei gastronomice în cadrul produsului hotelier. Acestea sunt unele dintre cele mai recente deschideri și următoarele deschideri până în 2022 planificate pe pământ britanic, cu capitala ca protagonist. 

La sfârșitul anului, considerat primul „super boutique hotel” din lume, The Londoner, va fi deschis de Edwardian Hotels London, un hotel de 5 stele cu 350 de camere, inclusiv 35 de apartamente și un penthouse în turn. În cele 16 etaje ale sale vor fi distribuite o sală de gimnastică și un spa subteran, două săli de proiectare private, șase restaurante, și o sală de dans de ultimă generație. Sustenabilitatea a ghidat dezvoltarea tuturor proceselor. De fapt, după deschidere va deveni unul dintre cele mai ecologice hoteluri din lume.

The Guardsman, un nou hotel de tip de boutique de lux, aflat la doar o aruncătură de băț de Palatul Buckingham, care a fost conceput ca un club privat, își începe activitatea, de asemenea, la 1 noiembrie. Unitatea de cazare va avea 53 de camere, pe lângă șase reședinte exclusive pentru sejururi mai lungi.

The Londoner va deveni cu deschiderea sa de la sfârșitul anului primul „super hotel boutique” din lume, după cum afirmă Edwardian Hotels London.

Londra este, de asemenea, consolidată ca poartă de acces în Europa pentru lanțurile nord-americane. Acesta este cazul lanțului american NoMad, a cărui primă cazare în afara țării sale de origine se va deschide pe 1 decembrie într-o clădire din inima Covent Garden. Cele 91 de camere ale sale vor fi distribuite în vechea Curte a Magistraturii, din secolul al XIX-lea, care va deveni un loc pentru evenimente și întâlniri private, și în Secția de Poliția Bow Street, unde un muzeu cu expoziții temporare va onora istoria Poliției Metropolitane.

Prima incursiune în Europa a Pan Pacific Hotels Group va fi noul turn din Plaza One Bishopsgate, chiar vizavi de gara Liverpool Street. Noul Pan Pacific London Hotel va avea 237 de camere și apartamente proiectate de Yabu Pushelberg. De asemenea, va avea cea mai mare sală de dans de hotel, Square Mile, o piscină infinită de 18 metri cu vedere la oraș și o abundență de spații amenajate în aer liber.

În această iarnă, va fi deschis și noul Hotel Nubu London Portman Square, cu 249 de camere și apartamente, un restaurant Nobu, sală de dans și spații de întâlniri, toate în stilul minimalist al brandului. De la suites palatiale până la camere moderne și confortabile, fiecare este inspirat de grădina elegantă engleză care îi dă numele.

Hoteluri noi în alte destinații

Dar nu numai Londra atrage atenția investitorilor hotelieri, întrucât alte orașe vor fi, de asemenea, protagoniștii  noilor deschideri până în 2022. Astfel, la sfârșitul anului își vor începe activitatea în Birmingham Grand Hotel, deschis inițial în 1879, după o renovare care a implicat câteva milioane de lire sterline, cu 185 de camere, restaurante și baruri, sală de sport și terasă în aer liber; precum și a 19-a proprietate de lux din EdinburghRed Carnation100 Princess Street, cu 30 de camere și un lounge executiv într-o clădire istorică de pe cea mai frumoasă stradă a orașului.

La începutul anului 2021, Hilton va deschide un nou hotel de lux în Wokingîn Comitatul Surrey, ca parte a regenerării centrului orașului, în urma unei investiții planificate de 540 de milioane de lire sterline, aproximativ 600 de milioane de euro. Cu 4 stele și 170 de camere, va avea, de asemenea, un Sky Bar la etajul 22, un restaurant care se va deschide toată ziua, o cafenea și o sală de evenimente pentru până la 500 de persoane.

Clienții care se cazează în Hotelul Închisoare din Bodmin începând din februarie, data programată pentru deschiderea sa, vor putea dormi cu tot confortul în vechile celule din secolul al XVIII-lea.

Renovarea și conservarea vechii Închisori Bodmin din Cornwall va fi finalizată în februarie. Proiectul, care a presupus o investiție de 40 de milioane de lire sterline (44 de milioane de euro), include o nouă experiență captivantă în facilitățile sale din secolul XVIII-lea, deschise publicului din această lună, și se încheie cu inaugurarea unui hotel tip boutique de 70 de camere și restaurant, Hotelul Închisoare din Bodmin.

O lună mai târziu, fosta locație a Langham Glass va debuta un luxos hotel tip boutique la nord de Norflok. Harper North Norflok, deținut de The Bijou Collection, care va combina luxul marelui oraș cu relaxarea peisajului rural. Clădirea istorică din caramidă și piatră va avea 32 de camere ultramoderne, precum și două restaurante, un bar, un lounge și un centru spa cu piscină, jacuzzi, sauna uscată și cu aburi și săli de tratament.

Vara viitoare, The Pig of South Downs, din Sussex, al Home Grown Hotels, se va alătura celui care a fost deschis în iulie în Harlyn Bayîn Cornwall. În ambele cazuri și ca semn distinctiv al brandului, grădina și restaurantul sunt epicentrul său, astfel încât tot ceea ce nu poate proveni din grădina sa este obținut de la cei mai buni producători pe o rază de 40 de kilometri în jurul unității de cazare.

În cele din urmă, va dura până în primăvara anului 2022 ca clădirea de birouri Natwest Court, în apropiere de centrul comercial Bristol, să devină un hotel Clayton de 4 stele cu 255 de camere, un bar, restaurant, sală de gimnastică și instalații pentru întâlniri. Grupul hotelier intenționează, de asemenea, să deschidă o altă unitate din aceeași categorie în centrul orașului Glasgow, care este programată să se deschidă în 2022. Cu 300 de camere, un bar și un restaurant, acesta va fi situat în apropiere de Gara Centrală a orașului. Grrupul va deschide o a treia unitate, Clayton Hotel Manchester, cu 300 de camere, care își va deschide porțile în 2022, în centrul orașului.

Deschideri recente

Vara trecută a fost deja fructuoasă în ceea ce privește deschiderea de hoteluri. Un exemplu în acest sens a fost nou hotel boutique de 65 de camere Bike & Boot, destinat sportivilor și căutătorilor de aventură care doresc să exploreze coasta Yorkshire și peisajul rural; și Hotel Indigo Bath, situat într-o clădire georgiană din centrul orașului, cu 166 de camere, inclusiv 12 camere subterane luxoase cu tavan boltit.

De asemenea, și-a început activitatea într-o clădire victoriană cu cinci etaje din Margate The Albion Rooms, deținută de formația de rock The Libertines și dezvoltat de aceasta, astfel că are un studio de înregistrare pentru a fi utilizat de formatie și de alți artiști. În plus barul său, The Waste Land, în omagiu pentru poezia lui TS Eliot care are legături cu Margate, va găzdui spectacole de poezie și muzică live, precum și expoziții de artă în viitor. Fiecare dintre cele șapte camere ale sale are un aspect diferit, inclusiv camere tematice pentru fiecare membru al The Libertines.

Inaugurat în 1789, Buxton Crescent Health Spa de astăzi a fost prima piatră cu care al cincilea Duce de Devonshire a dorit să creeze un oraș balnear georgian în această localitate.

În cele din urmă, pe 1 octombrie, hotelul de lux de 5 stele Buxton Crescent Health Spa din Crescent, o capodoperă a arhitecturii din Buxton, a fost redeschis. Datorită unui proiect de renovare de milioane de dolari, clădirea originală a fost transformată într-o proprietate cu 80 de camere, cu săli de evenimente. Deschis în 1789, a fost odată punctul de plecare pentru planurile celui de-al cincilea Duce de Devonshire de a crea un oraș balnear georgian la modă în Buxton, dată fiind tradiția sa romană.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.