Shadow

TikTok este gata să învingă Facebook ca sursă de inspirație pentru călătorii

TikTok va depăși Facebook în mai puțin de doi ani, devenind cel mai popular spațiu la care tinerii apelează pentru inspirație, activități și experiențe de călătorie, potrivit unui studiu realizat de Arival și Phocuswright. Cu toate acestea, Instagram rămâne cea mai influentă plataformă pentru cei care caută lucruri de făcut în timpul călătoriilor. 

Raportul „The Experience Traveller 2023” confirmă faptul că Facebook își pierde din influență în rândul persoanelor sub 35 de ani. Dar nu doar generația această tendință, mai mult de una de cinci persoane cu vârste cuprinse între 35 și 54 de ani apelează, de asemenea, la populara platformă video pentru a găsi lucruri de făcut în vacanță.

După cum a declarat Douglas Quinby, co-fundator și CEO al Arival, „Social media este deja o sursă consacrată de informații și inspirație pentru planificarea călătoriilor, dar ascensiunea rapidă a videoclipurilor verticale de scurt metraj și platformele care le popularizează sunt pe cale să schimbe calea convențională a călătorului către cumpărare.

TikTok se descrie ca o platformă de divertisment ca o rețea socială.

Milenialii și Generația Z, a remarcat el, „apelează din ce în ce mai mult la TikTok și Instagram pentru a explora experiențele și a vedea ce este posibil în călătoriile lor, mai degrabă decât să citească recenzii lungi și descrieri de produse. Aceste schimbări în modul în care călătorii mai tineri descoperă și decid sunt profunde, iar industria turismului, în special creatorii și vânzătorii de excursii, atracții și experiențe, trebuie să integreze acest lucru în strategia lor de marketing și de conținut„.

Social media este încă omniprezentă în călătoriile oamenilor: doar 17% dintre persoanele sub 55 de ani au declarat că ar participa la o experiență de vacanță fără a posta nimic despre asta.

Cele mai recente articole despre social media în:

TikTok: aspectele cheie ale succesului pentru afacerile de turism

Metavers: cum ne va condiționa viitorul

Care au fost cele mai populare destinații turistice pe TikTok

Studiul a chestionat peste 4.000 de adulți din SUA, Regatul Unit, Franța și Germania în al treilea trimestru al anului 2022. Sondajul a efectuat pe 1.000 de persoane din întreaga țară, a fost realizat online.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.