Shadow

Thailanda va impune o taxă de opt euro turiștilor străini

Începând cu luna iunie, Thailanda va percepe o taxă de 300 baht (aproximativ 8,86 de dolari sau 8,24 de euro) pentru turiștii străini și călătorii care sosesc pe calea aerului în țară. Cei care au pașapoarte diplomatice sau permise de muncă sunt excluși de la plata taxei. Banii colectați vor fi folosiți pentru a acoperi costurile de sănătate ale turiștilor, a declarat guvernul. 

Acest lucru a fost anunțat săptămâna aceasta de către purtătorul de cuvânt adjunct, Phiphat Ratchakitprakarn, care a spus că turiștii care vor ajunge pe uscat sau pe mare vor plăti 150 bath (aproximaativ 4,43 USD sau 4,12 euro).

Autoritățile, care în acest an se așteaptă să primească între 25 si 30 de milioane de turiști, au obiectivul de a strânge aproximativ 3,9 milioane de baht (aproximativ 115 milioane de dolari sau 107 milioane de euro) datorită acestei taxe, potrivit ziarului Bangkok Post.

Taxa din aeroporturi va fi adaugată la prețul biletelor de avion, în timp ce caută un mod de colectare a călătorilor pe uscat sau pe mare. 

Thailanda a primit 11,8 milioane de turiști străini în 2022.

Guvernul din Thailanda propusese deja să implementeze această taxă în ianuarie, ceea ce a fost criticat de unii deoarece ar putea afecta negativ sosirile de turiști.

Revizia previziunilor

În ianuarie anul trecut, autoritățile au indicat că se așteaptă să primească aproximativ 25 de milioane de turiști în acest an, față de 11,8 milioane in 2022, în timp ce în 2019, înainte de pandemia de covid-19, numărul vizitatorilor a ajuns la 39,8 milioane.

Odată cu redeschiderea recentă a Chinei, prim-ministrul, Prayut Chan-Ochoa, a declarat la 7 februarie ca sosirea turiștilor ar putea ajunge la 30 de milioane, ceea ce este o veste bună pentru sector, după restricțiile cauzate de pandemia.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.