Shadow

Care sunt prioritățile turistului atunci când călătorește?

Turiștii au clar prioritățile lor atunci când călătoresc. Având o conexiune bună la Internet și opțiunea de a călători singur în timp ce le este dor de propiul pat, iasă în evidență printre rezultatele studiului realizat de AccorHotels și institutul de cercetare Gfk, bazat pe un sondaj pe un eșantion de 5.000 de turiști pentru a cunoaște obiceiurile de călătorie. 

 

47% dintre respondenți aleg o conexiune gratuită bună la internet ca ceea ce le lipsește cel mai mult atunci când sunt plecați de acasă. Aceste date sunt deosebit de răspândite la tinerii între 18 și 24 de ani, cu 54%, comparativ cu 40% la persoanele între 50 și 65 de ani. 

 

Așteptările sunt un aspect important al fiecărei călătorii. Sondajul a dezvăluit că spaniolii speră să descopere o altă cultură și istoria ei (66%), să-și schimbe obiceiurile (31%) și să traiască experiențe intersante. 

O conexiune bună la WiFi este ceea ce ne lipsește atunci câand călătorim, potrivit unui studiu realizat de AccorHotels și Gfk.
O conexiune bună la WiFi este ceea ce ne lipsește atunci câand călătorim, potrivit unui studiu realizat de AccorHotels și Gfk.

 

Însoțitorii de călătorie preferați rămân, așa cum era de așteptat, cupluri, copii și prieteni. 55% consideră, de asemenea, ca animalele de companie pot fi aliați buni în străinătate. Dimpotrivă, 46% au indicat că socrii sunt cei cu care doresc cel mai puțin să călătorească. 

 

Surprinzător, 19% dintre participanți consideră că cel mai bun însoțitor de călătorie este nimeni altul decât tu însuți. Ca exemplu, 25% dintre germani, americani și indieni chestionați spun că preferă să călătorească de unul singur. Din nou, diferența de generație este semnificativă, cu un număr mai mare de tineri călători între 18 și 24 de ani care decid să călătorească singur. 

 

Idea de a călători cu șefii sau colegii de muncă este susținuta doar de călătorii chinezi. Printre aceștia, 40% nu exclud posibilitatea de a călători cu șefii lor, iar 48% așteaptă cu nerăbdare să călătoreasca cu colegii de muncă.

 

Nu, în ultimul rând, 38% dintre participanți declară că ceea ce lipsește cel mai mult atunci când sunt plecați de acasă  sunt patul și pernă, aproape la fel ca respondentilor care le duc dorul familiei și prietenilor (40%). 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.