Shadow

Cuba va construi cel mai înalt hotel din Havana

Cuba va construi un hotel de cinci stele, de 42 de etaje, 154 de metri înălțime, cel mai înalt de acest fel din Havana, potrivit presei oficiale de pe insulă. 

 

Clădirea de 565 de camere, a cărui construcție a început acum un an, este amplasată în zona centrală a străzilor 23 și K, în inima cartierului „El Vedado” și în fața faimosului magazin de înghețată „Coppelia”, a explicat directorul de dezvoltare a companiei imobiliare de stat „Almest”, Deisy Malvares.

 

Construit în totalitate cu capital cubanez, planul de construcții intenționează să dedice treisprezece luni construcției subsolului și a zonelor de acces, și doi ani și jumătate pentru ridicarea restului clădirii, a declarat Malvares, citat de Agenția Cubaneză de Stiri (ACN). 

 

Noul hotel, a cărui finalizare este programată pentru anul 2022, va depăși în înălțime hotelul care îi va fi vecin emblematicul Habana Libre, ridicat la 127de metri deasupra solului și cu 25 de etaje, proprietate care după inaugurarea sa în 1958, a fost considerată cea mai înaltă din America Latină. 

 

Cea mai înaltă construcție din Havana este reprezentată de monumentul dedicat eroului cubanez José Martí, o piramidă care se află la 141,95 metri deasupra Pieței Revoluției, pe a cărui vârf se află un punct de vedere, care oferă o vedere panoramică asupra orașului de 360 de grade. 

Cuba va construi cel mai înalt hotel din Havana (Fotografie: Agenția Cubaneză de Știri, ACN).
Cuba va construi cel mai înalt hotel din Havana (Fotografie: Agenția Cubaneză de Știri, ACN).

 

Specialistul imobiliar de la „Almest” a afirmat că există alte proiecte hoteliere în capitala cubaneză, de asemenea, din categoria „5 stele”, incluse în programul de investiții care include construcția a 7.500 de camere până în 2025. 

 

Havana a lansat în 2017 Gran Hotel Manzana Kempinski, prima clădire turistică de lux de cinci stele plus din Cuba, construită cu 100% capital cubanez de către „Almest” și Asociația Economică Internațională a Uniunii Construcțiilor Militare (UCM) – Bougyes. 

 

Proiecția oficială a autorităților de turism cubaneze este de a depăși recordurile de 4,7 și 4,5 milioane de turiști care au ajuns pe insulă în 2017 și, respectiv, în 2016. 

 

Dat pentru a putea răspunde acestor aspirații de creștere a turismului, este programată deschiderea de noi hoteluri, 15 dintre ele deschise în 2018, cu scopul de a avea 100.000 de camere până în 2030. 

 

Cuba avea, la începutul anului 2018, 68.000 de camere în 366 de hoteluri, mai mult de jumătate fiind operate prin 88 de contracte cu 20 de lanțuri internationale, iar proiecțiile sale turistice până în 2030 includ construcția a peste 103.000 de camere și hoteluri de lux în principalele orașe ale țării.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.